Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Beteg dolog hogy vezetem,...

Beteg dolog hogy vezetem, hogy mire mennyit költök?

Figyelt kérdés

Még viszonylag friss dolgozó vagyok és meg nem tudtam volna mondani, hogy mire mennyit költök.

Ezért kíváncsiságból már néhány hónapja gyűjtöm a nyugtákat és időnként összeszámolom, hogy adott hónapban mennyit költöttem tisztítószerre, kajára, ruhára, rezsire stb.

Most meg már azt is lebontom, hogy zöldségre, húsra, édességre mennyi megy el.

Havonta 1 esetleg két alkalommal viszem papírra a dolgokat. Ekkor fél/egy órát tölthetek el vele.

Mit gondoltok erről?

2016. okt. 2. 13:18
 1/3 anonim ***** válasza:
73%
Ezt pénzügyi kultúrának hívják, nem "beteg dolgnak". Különben honnan tudnád, hogy mire mennyit költesz, ha nem írod fel? Így a várható költségeidet is előre tudod, látod, hogy honnan tudsz lecsípni ha kell... nagyon jól teszed.
2016. okt. 2. 14:15
 2/3 anonim ***** válasza:
58%

Dehogy beteg dolog.

Napi/kétnapi szinten töltök vele pár percet, excel táblázatunk van, immár 5-6 éve. Ahogy telnek az évek, úgy módosul a táblázat. Nyugi...

2016. okt. 2. 16:28
 3/3 anonim ***** válasza:
27%

Ez olyanoknak nagyon hasznos, akiknek nincs önuralmuk vagy eszük (vagy egyik sem), és túl sok pénzt vernek el hülyeségekre. Az ilyenek aztán hó végén visszanézik, és elszörnyülködnek, hogy azistenit, milyen sok pénzt el.sztam baromságokra, aztán a következő hónapban jobban odafigyelnek. (Vagy szörnyülködnek, de aztán megint ugyanúgy nem tudják megállni.)

Az én családomban soha nem volt ilyen összeírás, de tudjuk magunkat kontrollálni, és minden esetben el tudjuk dönteni, hogy erre az adott termékre vagy szolgáltatásra most szükségünk van-e annyira, mint amennyibe kerül, vagy felesleges pénzkidobás lenne.

Amire szükségünk van, azt megvesszük, amire nincs szükségünk, arra legyintünk.

Még soha nem voltunk pénzzavarban, pedig nem keresünk sokat, de nem kell számon tartani, hogy mikor lesz fizetés. Ha bármikor megkérdezne valaki, el kellene gondolkodni, hogy egy hét múlva jön a következő, vagy három hét múlva.

2016. okt. 3. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!