Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Vannak-e jogaim a lakáshoz...

Vannak-e jogaim a lakáshoz ilyen esetben?

Figyelt kérdés
Van egy ház amit örököltem a két testvéremmel de csak a fél rész 1/8-át. A két testvérem lemondana az én javamra. Az ingatlant egy tulajdonos sem lakja mivel jórész tartozással van terhelve, talán tiszta tulajdon joga senkinek nincs és még a mi örökségünk is terhelt. Évek ota lakatlanul áll az utóbbi egy év kivételével amikor is az egyik résztulaj kiadta bérbe. Most mi olyan helyzetbe kerültünk hogy a lakás amiben albérletben élünk eladóvá vált így mennünk kell egy hónap múlva. Ezért arra gondoltam hogy beköltöznék a megörökölt házba mivel nem lakja egy résztulajdonos sem. Három kicsi gyermekem van így albérletet egy hónap alatt nem találok. Kérem aki tud segítsen nekem ebben. Mit tudok tenni...
2016. szept. 28. 12:07
 1/9 anonim ***** válasza:
66%

A többi tulajdonos kérhet tőled bérleti díjat.

És a ház után fizetendő terheket is kéne fizetned arányosan. Mondjuk ezeket most is kéne fizetni minden tulajdonosnak arányosan, függetlenül attól, hogy senki sem lakik benne.

2016. szept. 28. 12:17
 2/9 A kérdező kommentje:
Most én ha bele költöznék fizetném is amit kell. És a részemet kitiztáznám a bank felé. De akkor ugye jogosan lakhatnám?
2016. szept. 28. 12:27
 3/9 A kérdező kommentje:
Vagy ehez kell a többi tulaj beleeggyezése is?
2016. szept. 28. 12:28
 4/9 anonim ***** válasza:
72%

Felesleges egy ilyen házra fizetni, aminek ennyi tulajdonosa van. Sose lesz a tiéd, így kidobott pénz minden, amit ráköltesz. Főleg úgy, hogy ha a többi tulajdonos nem fizeti, amit kéne.

Csak egy fél rész 1/8-a a tiéd! Az semmi!

2016. szept. 28. 12:29
 5/9 anonim ***** válasza:
65%
És a házra terhelt tartozást miből fizetnétek?
2016. szept. 28. 13:23
 6/9 A kérdező kommentje:
A bankkal kell egyezkednem. De ha nem lehet akkor is tulajdonos vagyok. És ugy néz ki a ház negyede az enyém lesz mivel lemondanak a javamra.
2016. szept. 28. 13:47
 7/9 A kérdező kommentje:
És itt most nem az a leg lényegesebb miből fizetem a tartozást hanem hogy 3 gyerekkel egy hónap múlva csőlakó leszek.
2016. szept. 28. 13:49
 8/9 Kései Sirató ***** válasza:
58%

Én a helyedben beleköltöznék. Ha lemondanak a testvéreid, akkor lesz 1/8 tulajdoni hányad a tiéd, vagy már most annyi és ehhez jön az ő részük.

Én a helyedben elfogadnám ezt az örökséget és bele is költöznék, jogod van hozzá és nagyon nagy tévedésben van az, aki azt hiszi, hogy a többi tulajnak bérleti díjat kell fizetned. Nem kell. A többi tulajnak is joga van ahhoz, hogy beköltözzön, ennyi. Kötelezettségetek viszont a közös teherviselés. Pl. a kommunális adót közösen kell fizetnetek, stb.

Első körben menj be a bankba és érdeklődj, hogy mennyire van megterhelve ez az ingatlan és, hogy ki volt az örökhagyó adóstársa (egyedül nem lehet hitelt felvenni, van adóstárs is) és főleg arra kérdezz rá, hogy mióta nem fizették a részleteket, nincs-e árverezés alatt az ingatlan..?

Ha olyan helyzetben lennék, hogy nem lenne más hely, ahol laknom és itt van ez a résztulajdon, akkor én beleköltöznék..

2016. szept. 28. 15:24
 9/9 A kérdező kommentje:
Árverezésre volt már kitéve többször is. És olyan kesze kusza ez az egész hogy nem az anno tulaj volt a ludas hanem a majdani örökösök. Elhunyt a nagymamám és 4-en örökölték a részét és ennek a 4 embernek az adösága szállt az ingatlanra. Aztán az apai rész megint 3 fele men és ott is tartozások halmaza. Tehát rengeteg örökös rengeteg tartozás. Ezt csak idővel talán mindig egy egy rész tisztázásával tudnám átvenni. Egyenlőre úgy néz ki hogy 2/8 az enyém lesz. Igaz adóság de legalább fedél lenne a fejünk felett.
2016. szept. 28. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!