Vannak-e jogaim a lakáshoz ilyen esetben?
A többi tulajdonos kérhet tőled bérleti díjat.
És a ház után fizetendő terheket is kéne fizetned arányosan. Mondjuk ezeket most is kéne fizetni minden tulajdonosnak arányosan, függetlenül attól, hogy senki sem lakik benne.
Felesleges egy ilyen házra fizetni, aminek ennyi tulajdonosa van. Sose lesz a tiéd, így kidobott pénz minden, amit ráköltesz. Főleg úgy, hogy ha a többi tulajdonos nem fizeti, amit kéne.
Csak egy fél rész 1/8-a a tiéd! Az semmi!
Én a helyedben beleköltöznék. Ha lemondanak a testvéreid, akkor lesz 1/8 tulajdoni hányad a tiéd, vagy már most annyi és ehhez jön az ő részük.
Én a helyedben elfogadnám ezt az örökséget és bele is költöznék, jogod van hozzá és nagyon nagy tévedésben van az, aki azt hiszi, hogy a többi tulajnak bérleti díjat kell fizetned. Nem kell. A többi tulajnak is joga van ahhoz, hogy beköltözzön, ennyi. Kötelezettségetek viszont a közös teherviselés. Pl. a kommunális adót közösen kell fizetnetek, stb.
Első körben menj be a bankba és érdeklődj, hogy mennyire van megterhelve ez az ingatlan és, hogy ki volt az örökhagyó adóstársa (egyedül nem lehet hitelt felvenni, van adóstárs is) és főleg arra kérdezz rá, hogy mióta nem fizették a részleteket, nincs-e árverezés alatt az ingatlan..?
Ha olyan helyzetben lennék, hogy nem lenne más hely, ahol laknom és itt van ez a résztulajdon, akkor én beleköltöznék..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!