Az volna a problémám, hogy közvetlen a szomszédságunkban lévő óvoda zajától szinte teljesen használhatatlanná vált a kertünk, saját szavunkat nem értjük a zajtól. Mit lehet tenni ilyen eseben?
Óvodában laktam gondnokként. A délelőtti, jó időben a délutáni zajongás egyáltalán nem volt elviselhetetlen.
Arra a pár órára nappal ugyan mit csináltok az udvaron, hogy nem bírjátok elviselni a gyerekzsivajt?
Én is óvoda közvetlen szomszédságában lakok, az erkély ajtóm oda nyílik.
Szabadban vannak (jó idő esetén!) 10-12-ig. Akkor bemennek ebédelni. D.u. kb. 2 - 4-ig. Akkor ismét bemennek, mert jönnek a szülők értük.
Amikor már esik, vagy fagy, stb. stb. és a homokozóban, a hintán, + labdázás, stb. nem lehet játszani, olyankor már max. egy egészségügyi sétát tesznek, körbejárják a háztömböt, de az udvaron tartósan nem fognak játszani. Mennek vissza a fűtött terembe!!!
Nyáron 2 hónapon keresztül viszont tök csönd!!!
Ennyit azért ki lehet bírni! Napi max. 4 órát!!
Erről jut eszembe egy tündéri eset:
eléggé belemerültek az apróságok a játékba, valóban kiengedték a hangjukat... óvónéni: Jajj gyerekek, olyan hangosak vagytok, megőrülök tőletek!
Gyerekhang: tessék csak nyugodtan megőrülni!!
:))))
"teljesen használhatatlanná vált a kertünk, saját szavunkat nem értjük"
Én a kertet kertészkedésre használom.
A kertészkedést hogyan teszi tönkre, mennyiben befolyásolja a gyerekzsivaly?
Vagy relaxációs jóga ashramot üzemeltetsz a kertben?
Én a család részére a fogadó-órámat a dolgozószobámban, a kormány-ülést meg a nappaliban tartom.
Én megértelek. Mi is kikapcsolódásra/pihenésre használjuk a kertet. A mindennapi óvodai gyerekzsivajtól én is megőrülnék. De azért jó látni, hogy mennyi toleráns ember van, akinek fát lehetne hasogatni a hátán, az se zavarná :)
Ami a megoldást illeti, esetleg az ingatlan értékvesztése miatt kártérítési/kártalanítási pert lehetne indítani az önkormányzat ellen. A per évekig tartana, nem kevés pénzbe kerülne és persze a kimenetele is igen kétséges lenne. Sajnos jogi úton nálunk elég nehéz ilyen jellegű érdeket érvényesíteni..
És örülj annak is, hogy nem lepusztult bicskanyitogató kocsma, vagy kismillió decibellel működő bulizós szórakozóhely mellett laksz.
Mert az szinte felüdülés, amikor a gyerekzsivajt hallom napközben, de amikor a másik épületből a tam-tam diszkó zene, és este 10-ig vagyok kénytelen hallgatni hétvégén.. és nem csak én, több panel lakás lakói, ... ez van.
Unatkozó nyuggerek vagytok ugye?
Az óvoda hétköznap munkaidőben van nyitva, a megoldás, hogy elmentek dolgozni, és akkor nem is találkoztok a gyerekekkel!
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!