Ha lakást szeretnék eladni, és előbb jön egy ingatlanügynök, akinek az érdeklődője azonnal meg is venné a lakást, akkor hiába jönne még utána egy magánérdeklődőm, köteles vagyok az ügynök érdeklődőjének eladni a lakást, mivel "vevőt hozott"?
jó a kérdés, szerintem sajnos igen, mert ezek a patkányok perre is vihetik a dolgot, mondván, te elálltál a szerződéstől..
Na ezért nem áltam soha szóba ilyen férgekkel
Az ingatlanos vevője alkudott az àrból vagy irànyàron veszi meg? Ha alkudott àr, nyugodt szívvel mondhatod, hogy nem adod annyiért. Ha irànyàron akarja elvinni akkor böngészd àt a szerződést, amit alàírtàl, mert sokmindentől függ.
Kizàrólagos szerződést kötöttél e, a szerződés milyen módon mondható fel stb?
Végül szerencsésen megoldódott, mivel az ingatanos lemondta a találkozót, nem jött el az ügyfele.
Mástól viszont sajnos hallottam már olyan történetet, hogy egy ingatlanos hozott egy vevőjelöltet, a vevőjelölt epdig megajánlotta azt a minimumárat, amit az ingatlanos a tulajdonossal meghatározott szerződésben Addigra a tulajdonosnak hiába volt már folyamatban egy érdeklődője, aki majdnem egymillióval többet ajánlott volna, az ingatlanos vevőjének kellett eladnia a lakást a szerződés miatt, így bukott közel egymilliót.
Emiatt tettem fel ezt a kérdést. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!