Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Csak nekünk tart ilyen sokáig...

Csak nekünk tart ilyen sokáig a házfelújítás?

Figyelt kérdés
Pont annyi pénzt kaptunk a bankból, amennyiből megvettük a házat. Egyszerűen nem haladunk semmivel, mert nagyon keveset tudunk félretenni. Se víz, se gáz, se semmi. Kölcsön nélkül még évekig nem fogunk költözni, de 2 kölcsönt felvenni szerintem felelőtlenség minimálbérre. Ki hogy tudott haladni szülői segítség nélkül ?
2010. ápr. 20. 16:27
 1/5 anonim ***** válasza:
51%

most komolyan egy olyan házat vettél amiben nincs víz és gáz???

szerintem lehet kapni beköltözhető házakat is, pláne most, hogy egészen lenn vannak az árak.

nem tudom mások hogy haladnak szülői segítség nélkül, mert nekem segített a családom, h alkáshoz jussak.

egyébként most hol laktok? a híd alatt? gondolom az ősöknél. hát akkor mégis segítenek, nem?

2010. ápr. 20. 17:19
 2/5 anonim ***** válasza:

Ez nem igaz hogy az ingatlan árak lent vannak!!!Mi 5 éve vettük a házunkat, és szép lassan költöztünk be!Addig anyóséknál laktunk!Először mindenképpen a legfontosabbra szedjétek össze a pénzt!Pl Víz, villany!A gáz nem létfontosságú!Lehet fával is fűteni!

Nálunk bent voltak az ilyesmik, így ennyivel előrébb voltunk!Saját kezüleg festettünk ki, semmilyen munkához nem hívtunk embert!Mindent kettecskén a párommal!Sokat nézelődtünk a neten, és felújítottuk a fürdőszobát is saját magunk!A lényeg hogy hónapról hónapra csináltuk4mikor beköltöztünk nem volt semmink, csak egy szoba berendezve!mivel mind a ketten dolgozunk, így vettünk áruhitelre műszaki cikkeket!Egyik hónapban a glettet vettük meg, másikban a festéket!Aztán a metlakit, következőben a csempét!Így szép lassan!Hiába akartunk volna nagy lépésben menni, nem tudtunk!De mivel mi csináltunk mindent, így milliókat spóroltunk meg!Míg a szomszédunkban 600E-ért csináltak kőművesek, burkolók egy új fürdőt, mi 120ezerből kihoztuk!És 1.oszt csempét, metlakit vettünk, hogy 15 év múlva is megállja a helyét!

Kitartás, és türelem!Ez a titka a hát felújításnak!Nem tehetsz mást!Nekünk már csak a tető csere van hátra, arra gyűjtünk épp, de ha minden igaz idén az is meglesz!

2010. ápr. 20. 21:33
 3/5 anonim ***** válasza:

úgy tudom mettlachit már elég régóta nem gyártanak. Nem mázas kerámialap burkolatra gondolsz?

Eként meg lehet csinálni úgy is ahogy az előttem szóló csinálta, de akkor en várjunk garanciát semmire se, és esélyes hogy tönkre is megy vmi (mondom így látatlanban, hogy nem ismerem a szakmájukat)

Ha megbízol egy építési vállalkozót, aki előtte árajánlatot ad, a végén számlát, az garanciát is vállal a munkájára, így ha vmi gixer van, akkor azt ingyen javítja.

2010. ápr. 21. 01:15
 4/5 anonim válasza:
A lakásfelújítás az az igazi pénznyelő.Apródonként haladva pedig mire elkészülsz vele kezdheted elölről.Ráadásul mindig van váratlan dolog amire nem számítsz,és sohasem a nagy dolgok kerülnek sokba az apró kiegészítők,a pepecselős munkák.Olyan ez mint az autó,sokszor nem a megvétel a gond hanem a fenntartás.A helyzeted a két szék közt a pad alatt,és mielőtt rámegy a kapcsolat "egy rakás téglára",gondoljátok át megéri-e.Esetleg eladni és más megoldást keresni célszerűbb,mint az "ördögi-kör."A mai világban építkezni segítség ,munkahelyi létbizonytalanság mellett,szerintem még Mágnás Miskából is Templom Egerét csinálna.
2010. ápr. 22. 11:55
 5/5 anonim válasza:
Mi 10 éve újítjuk a házat, amikor kész lesz kezdjük újra. Olyan ez mint egy börtön, nem mehetsz sehova, mert a ház még félkész állapotban van, és persze sok minden közbejöhet, pl tönkremegy a hűtő, bármi és akkor arra megy a pénz. Legszívesebben eladnám, és egy kisebb házikóba költöznék ahol nincs ennyi gond. Többet szenvedünk, mint az igazi börtönökben a rabok :) És ez az életünk a házfelújítás...
2010. júl. 26. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!