Hogyan vegyem rá a szüleimet, hogy legyen végre külön szobám? (többi lent)
Az a helyzet ,hogy 14 éves vagyok és még mindig a tesómmal vagyok eggy szobába és már nagyon unom ,szeretnék már végre egy külön szobát ,de nemtudom rávenni a szüleimet,fojton aszt mondják ,hogy majd egyszer lessz ha nem akkor még nem.... Sajnos elég kicsi családiházban lakunk van egy embédlő hálószoba meg a mi szobánk a tesómmal és ő 6 éves...
Anyám asztmondta hogy ha akarok szobát hozzákkel építeni a házhoz ...De sose kezdünk neki szerintetek hogyan vegyem rá apám nemakarja
.
Gyanítom nem azért nincs külön szobátok, mert ki akarnak veletek tolni a szüleitek. Egyszerűen nincs rá lehetőség és hely. Egy házat kibővíteni vagy nagyobbra cserélni több millió forintos kiadás. Azt meg nem sokan rángatják elő csak úgy zsebből, hitelt sem feltétlen szeretnének 10-20 évig fizetni, főleg, hogy te pár év múlva úgyis kirepülsz a családi fészekből...
Ha elég nagy a szoba és van rá lehetőség, akkor fel lehet osztani. Vagy a berendezéssel valamennyire szeparálni két részre.
Elhiszem, hogy kényelmetlen és zavaró a helyzet, de azért túl lehet élni, nekem 18 évig sikerült. (ráadásul úgy, hogy a helyesírásomra sem volt különösebben rossz hatással...)
egy - rövid gy-vel írjuk
szobában - n betű kell a végére
unom után ajánlott a pont, és új mondat kezdése
nem tudom - külön írjuk
szüleimet után ajánlott lenne új mondatot kezdeni
folyton - ly
azt - nem sz-el írjuk
lesz - rövid sz, utána vessző
még helyett meg
családi ház - külön kell írni, utána vessző
ebédlő - utána vessző, és a hálószoba után is
azt mondta - z-vel, és külön, utána vessző
szobát után vessző
hozzá kell
neki után pont
apám után kérdőjel
nem akarja - külön szó
Amúgy az nem olyan egyszerű, hogy csak hozzáépítetek a házhoz. Ahhoz kellenek engedélyek, új tervrajzot kell készíttetni, hivatalos dolgokat elintézni. Utána pedig még milliós költség a bontás, új helyiségnek megfelelő alapot és szigetelést csinálni, felépíteni, tetőt összehozni a régivel, eresz csatornát csinálni, bekötni a szobába a villanyt és a fűtést, nyílászárókat venni, parketta, vagy szőnyeg, falak glettelése, festése, és még kitudja mi minden. Nagyon sokba kerülne.
Ha megoldható, válasszátok valahogy ketté a szobát, akár csak egy függönnyel. A tesóméknak is csak egy szoba plusz nappalijuk van két gyerekkel. A lány 15 éves, a fiú 12. A szobájuk hosszúkás alakú, és középre beraktak egy függönyt, ami elválasztja őket. A szülők pedig a nappaliban alszanak.
Nemkértem hogy kioktass ,és nemfogom a tekedvedért csak helyesen írni ;)
Szóval nemazvilt a kérdés hanem hogy hogyan vegyem rá őket ennyi nempedig ,hogy mennyi költségekkel jár blablabla...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!