Cserépkályhával mennyire lehet befűteni?
Érdekelne hogy más milyen házat, milyen szigeteléssel, mekkora cserépkályhával mennyire tud meleget csinálni.
Nekünk egy 3x5x7 csempés kályhánk van a konyha és a szoba közé, a kettő együtt 40nm.
A házunk kő, a födém beton.
Azért kérdezem mert gondolkodtam hogy leszigetelem a padlást, de sokan azt mondják hogy fölösleges,
a cserépkályha így is bőven ki fogja fűteni.
Értem én hogy jobb lenne, de a kérdésem lényege az hogy másnál milyen körülmények közt hogy vált be.
Sok helyinél sincs szigetelés és nagyon meleg van náluk így is.
Mert ha mondjuk szigetelés nélkül lesz a házba 22 fok az bőven jó, és nem költök rá 300ezret hogy legyen mondjuk 25-26fok.
Nekünk egy ugyanekkora kàlyhánk van ,vertfalú ,sárpadlásos parasztházban lakunk az első szobában van a kályha ,ahol 25 fok van ,a mellette levő konyhában 22fok.kb 40 m².
Naponta kb. 15kg fát fűtünk el.
A szigetelésnek nem az a célja, kérdező, hogy 22 fok helyett 56 fok legyen. Ez egyébként is nagy pazarlás, mert 20 fok fölött minden +1 fok 6% költségtöbbletet jelent.
A szigetelésnek az a célja, hogy minél kevesebb fa eltüzelésével érd el azt a 22 fokot, és minél tovább bent tudd tartani, hogy minél később kelljen újra begyújtani.
Köszönöm a válaszokat!
Nem, szerencsére nem penészesek a falak.
Jó lenne leszigetelni, csak azt olvastam hogy 10cm üveggyapot kevés lenne,
a padlás olyan 150nm, szóval 2-300ezer lenne a szigetelés.
Ráadásul neten is minden félét írnak a kivitelezésre, és félek hogy vagy nem fog sokat érni,
vagy penészedni fog, vagy szétázik a szigetelés a párától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!