Csináljam meg a szobafestő szakmát nő létemre?
Azt tudom írni amit első,Hajrá :)
Nekem a legyen még egy plusz az a kőműves és hidegburkoló. Apukámnak szoktam hétvégente a vállalkozásába besegíteni a burkoló munkákba. Az érdekes fejeket és a poénokat már megszoktam,de egyszer volt arra is példa amikor miután megjelentem felhívták apukámat,hogy vagy most azonnal küld egy férfit vagy ő jön ide, mert ők egy nő munkájába nem bíznak így én nem csinálhatom.
2
Neked kicsit más a helyzeted de csak picit. Apukád szakember ha mellette megismernek könnyebb lesz kicsit a dolgod. Jobban megbíznak majd benned miatta. De neked sem lehet könnyü. A kérdezőnek gondolom a családja nem festőkből állígy necces.
Az egyik legmocskosabb meló, nyelni egész nap a port.
A festő munka legkevesebb része a festés, a legtöbb a kaparás, glettelés, csiszolás.
Rettenetesen káros az egészségre a sok oldószer. (mázoláskor)
Én most újítom fel a lakásom...a tapasztalat:
Szinte NINCS rendes festő!!!
Aki hajlandó is dolgozni,tehát az enyves festéket leáztatva kaparni,a mennyezetet lehálózni és leglettelni(3x),az egész lakást leglettelni,a 40 éves ajtókat lecsiszolni,javítgatni,alapozni,zománcozni-
nos ilyennek annyi munkája van,hogy 3~5 hónapot kell várni rá,és irgalmatlan pénzeket kér.
DE ilyen alig van sajna! Én is egy 64(!)éves rokkantnyugdíjast találtam,-de le a kalappal(1~2 nap és végez)
A többiek csak a hengert akarják tologatni,szintén nem kevés pénzért.
Véleményem:
Ha rendesen megtanulod,sok pénzt lehet vele keresni,de iszonyú sok,és kemény munkával.
Nem vagyok benne biztos hogy felvesznek egy céghez dolgozni, bár most hogy szakmunkáshiány van, így van esély talán.
Ne azt hidd hogy csak glettelésből meg festésből áll a munka. Mi pl szigetelést is rakunk, a régi könyöklőt nagy flexel le kell vágni, állványt kell építeni. Van amikor kaparni kell több réteg festéket, csiszolni ami nagyon poros. Nap végére mindig tiszta por vagyok. Létezik csiszológép is amivel tisztább és gyorsabb de egy mennyezet megcsiszolásához kell erő, nehéz tartani a magasban.
Vállalkozóként szerintem esélyed sincs. Senki nem fog hívni, ha alkalmazottad lesz akkor meg 0 tekintélyed lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!