Kerti medence hogyan melegszik legjobban fel?
Figyelt kérdés
helyi gazdaboltos ajánlotta, hogy fekete fóliával takarjuk mert az szívja a meleget. igy is tettünk,de ezt hogy alkalmazzam? feszesen a medence peremén, így alatta egy 20 centis levegővel teli hely marad,és elég meleg a levegő alatta, vagy fektessem a viz felszinére így amit felvesz meleget egyből a víz veszi át. furán fogalmaztam lehet,de melyik lehet a hatásosabb?2016. júl. 24. 13:18
1/8 anonim válasza:
Ez így eléggé kis hatásfokú. Vegyél inkább hozzá kifejezetten erre a célra gyártott medence melegítőt, amiben van keringtető szivattyú is.
3/8 A kérdező kommentje:
ez egy 18ezer ft-os medence, vizforgatóval. amiről te beszélsz kb ennek a duplája, sajnos nekünk ez igy nem érné meg, és nem is igazán lenne rá pénzem. igy ez a sima megoldás maradt sajnos
2016. júl. 24. 13:53
4/8 anonim válasza:
Nem elég, ha csak közvetlen a napfény éri a vizet? néha fel kell kavarni, hogy ne csak a víz felszíne melegedjen fel és ennyi. Mi így szoktuk és mindig jól felmelegszik a medencénk vize.
5/8 gomzoli válasza:
Nagyon trehányul fog kinézni, de a leggyorsabb megoldás az lenne, ha feltöltése előtt kibélelnéd a medencét a fekete fóliával.
6/8 gomzoli válasza:
A medence vízforgatójának visszatérő oldalára nem lehetne rászerkeszteni egy sötét színű 25 méteres kerti slagot? Az ki lenne fektetve a napon, és míg keresztülfolyna rajta a víz, szépen langyosodna.
7/8 anonim válasza:
Elég letakarni fekete fóliával nem baj ,ha beleér a vízbe és időközönként kapcsold be a vízforgatót.
A slagos módszert is kipróbáltuk ,a vízforgató és a medence közé csatlakoztattuk és időnként bekapcsoltuk ,de ez nem igazán vált be.
Láttam már házilag készített napkollektoros vízmelegítőt is /pinterest/
8/8 A kérdező kommentje:
egy pár napja úgy volt hogy letakartuk simán a fekete fóliával, alatta a levegő forró volt,de a víz nem igazán vette át. most próbáltam a másikat, hogy teljesen belesimítottam a fóliát a medence vizfelszínére, így már a víz teteje ahogy belenyúltam forró volt, sütött szinte. aztán most még annyit változtattam rajta ,hogy néha nyomom a vizforgatót és ma már bele tudtunk menni igaz még nem teljesen jó, de idebent kicsit langyos vizzel letusoltam és utána mentem bele, úgy egész kellemes volt.
2016. júl. 24. 19:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!