Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kút ásáshoz kell engedély?

Kút ásáshoz kell engedély?

Figyelt kérdés

2016. júl. 20. 10:44
 1/4 anonim ***** válasza:
Kút ásáshoz kell engedély.
2016. júl. 20. 11:06
 2/4 gomzoli ***** válasza:
Nem, ha 8 méternél nem mélyebb, és a saját telkeden van, és évente kevesebb mint 500 m3 víz lesz belőle kinyerve, és az sem fogyasztásra, hanem egyéb (pl. locsolás) célokra. Ha mindezen kritériumoknak megfelel, akkor csak bejelentésköteles.
2016. júl. 20. 19:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem igaz!

Sajnos engedélyeztetni kell!

"Több mint fél éve, 2016 júniusától változás történt a fúrt kutak engedélyezési eljárásában, a szóbeszéddel ellentétben az engedély nélkül fúrt, illetve ásott talajvízkutakat nem bejelenteni kell, hanem engedélyeztetni, úgynevezett fennmaradási engedélyt kell beszerezni.

Jegyzői hatáskörbe került a meglévő ásott és fúrt kutak fennmaradási engedélyezési eljárása. Az is újdonság, hogy mentesülhet a vízgazdálkodási bírság fizetése alól abban az esetben, ha a 2016. június 4. előtt engedély nélkül létesített kutakra legkésőbb 2018. december 31-éig fennmaradási engedélyt kér. Azonban vannak feltételek, amelyeknek meg kell felelni: csak talajvízkút, illetve partiszűrésű ásott vagy fúrt kútra vonatkozhat az engedélykérés, éves szinten maximum 500 köbméter vízhasználatig. Csak házi ivóvízigény és háztartási célú vízigény kielégítésére szolgálhat a kút, amely épülettel rendelkező ingatlanon van. Csak magánszemély kérhet engedélyt, a vízigénye nem lehet gazdasági célú."

2017. febr. 17. 22:28
 4/4 A kérdező kommentje:
Ó azóta szomszéddal megeggyeztünk, ő nem jelent fel senkinél engem ha én se őt, aztán 3hét alatt ástunk egyet neki is meg nekem is...
2017. febr. 18. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!