Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ti mennyiből éltek, hányan?

Ti mennyiből éltek, hányan?

Figyelt kérdés

mi egyszerűen nem jövünk ki... a párom keres 250-et kb. én gyest kapok és családit. ez 38.. tehát összesen 280 ezrünk van kb...

ebből rezsi, tv,net: 30

vásárlás ( ebben már tisztítószer, pelenka, kaja, víz, tisztálkodószerek is vannak) : 80

tankolás: 20

edzés: 12

hitel: 60

szórakozás: 20

60-nak ,minimum maradnia kéne, mégsincs. heti fizetést kap a párom, ezért gyorsan elkopik az a pénz... de ha havira váltanánk 3 hétig nem lenne pénzünk.. egyébként 2 felnőtt és egy 2 éves gyerek...

2016. júl. 6. 10:35
 1/9 anonim ***** válasza:
27%

Ha nincs elég, akkor az edzésen, szórakozáson szűkíteni kell.

Szerintem TV-től is meg lehet szabadulni. MIndig TV ingyen van, de azt se érdemes nézni.

2016. júl. 6. 11:10
 2/9 anonim ***** válasza:
50%

Nem vallatok be mindent :)

Írjatok fel minden költést egy papírra. A 70Ft-os automatás kávét, meg a 30 Ft-os zsemlét is.

Ott ki fog buggyanni az igazság...

Ha nem akkor gáz van, a párod sunyiban költ... cigizik, kurrvázik, szerencsejátékozik.

Nekünk is volt ilyen para, de kiderült hogy a lakástakarék meg a malacperselybe dobott 200-asok pont fedezték a hiányt :)

2016. júl. 6. 12:54
 3/9 anonim ***** válasza:

A kettőnk jövedelme: 360.000 Ft. Én CSED-en vagyok a kisbabánkkal jelenleg. Szeptembertől a GYED-em kevesebb lesz ugye.

Nincs kocsink, van egy kisebb hitelünk (kb. 50 havonta). Nem fizetünk bérletet sem. Én is úgy érzem, hogy folyik ki a kezünk közül a pénz, de aztán ránézek a pelenka árára meg megnézem a költségvetésünkben a tételeket, és csak olyat látok, ami fontos számunkra. Nyilván le lehet mondani arról, hogy az ember néha étterembe menjen, vagy rendes orvosi ellátásért fizessen, kicsit nyaralni is kell, vagy vehetném mindenből a legolcsóbbat is. Csak hát az élmények is fontosak, hiszen ezekért élünk.

2016. júl. 6. 13:06
 4/9 A kérdező kommentje:
miért kell szerencsejátékra és kurv.kra gondolni egyből? :DDD cigizik, ezt tudom. de azt megoldja más pénzből. ha van fusija, abból veszi. tudom egyébként hogy a boltra megy el a legtöbb pénz, olyat is veszek ami nem is kell... vagyis mégis kell, csak nem létszükséglet. de én is így gondolom hogy kell más is mint a víz meg kenyér... élhetnénk azon is, viszont sok kaját dobok ki úgyhogy onnan lehetne okoskodni valamit. de nem tudok pont eleget csinálni vagy kevés vagy 3 napig enni kéne :D
2016. júl. 6. 15:47
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát... 30-at el lehet cigizni könnyen, de akár 60-at is.

Meg ha te is szórod a pénzt akkor meg nem kell csodálkozni, hogy elfogy :)

2016. júl. 6. 17:52
 6/9 anonim ***** válasza:
62%

Ne haragudj de nagyon felidegesítesz. A férjed a keresetének a 80%-át rád és a gyerekekre költi, és hisztizel, így, hogy EGYETLEN GYEREKKEL ÜLSZ OTTHON és gyest kapsz.

Ha nincs elég pénz, el kell menni dolgozni b*szki.

2016. júl. 7. 19:23
 7/9 A kérdező kommentje:
Ki hisztizett? Kijovunk csak felretenni nem sikerul mindig... Amugy a gyereket egyutt vallaltuk, tudta o is hogy o fog egyedul keresni. Szoval nem kell rosszindulatuskodni. Attol hogy a te ferjed nem ad haza egy forintot se nem kell feltekenykedni
2016. júl. 7. 23:06
 8/9 anonim ***** válasza:

Én 150.000 forintot keresek, plusz kapok 8.000 forint étkezési utalványt. A férjem 150-160 körül szokott kapni, ez túlórától is függ neki, vannak olyan hónapok amikor havi 200-250et is hazahoz, viszont ez évi pár hét, amikor megemelkedik a cégüknél a megrendelés év vége fele és keményen túlóráznak 6-8 héten át.

De most számoljunk az alappal..tehát kb 300.000-310.000 a bevételünk egy hónapban, ebből lemegy:

Tankolás, munkába utazás: kb. 20.000-25.000 forint

Rezsi: kb. 30.000

Étel, egyéb (dezodor, tusfürdő, takarításhoz vegyszerek): kb. 70-80.000 ezer

Sajnos dohányzunk: kb. 60.-70.000 forint kettőnknek 1 hónapban :(

Vannak általában 1 hónapban kivételes kiadások is, például születésnapok, névnapok (nálunk a családban mindig van valakinek valamije:D) : ez kb. 10-15.000 forint

Új ruhákat nem veszünk minden hónapban, úgy számolnám, hogy 2-3 havonta olyan 20.000 forintot költünk így magunkra, ami 1-1 új polót, nadrágot jelent, nyilván van amikor ez többre jön ki, most csak átlagot vettem.

Van 1 kutyánk is, aki sajnos allergiás és speckó tápot kell ennie, plusz gyógyszereznünk kell, havi lebontásban ez tápra 4.200 forint, gyógyszerre pedig 9.300 forint jön ki.

Szórakozásra nem igazán költünk, inkább könyveket szoktam vásárolni 2-3 havonta 5000 forint értékben, valamint 1-1 kávé barátokkal stb. Ezt havonta 5.000 forintnak mondanám ami kimondottan szórakozás.

Összegezve 50.000. forintot szoktunk félrerakni, de van, hogy valahol több a kiadás, és nem marad ennyi, sőt olyan is volt, hogy éppenhogy maradt valami. De őszintén megmondva, nem szoktuk tételesen számolni a kiadásainkat, és ételekből sem nézzük meg, hogy esetleg mi olcsóbb, vagy drágább, vagy mi érné meg jobban. Jövőre szeretnénk gyermeket vállalni, így leszokunk a dohányzásról, így ott már jóval több pénz megmarad, valamint szeretnénk kicsit odafigyelni, hogy mire költünk majd, mert nagyon sok olyan felesleges kiadásunk van pl ételnél is, amit nem lenne muszáj megvenni, vagy lehetne olcsóbbat is belőle stb.

Szerintem ha valaki szán egy kis időt a kalkulálásokra, meg vezeti, hogy mire költ, és vajon muszáj-e valamit megvennie, akkor jobban átlátja, hogy mi a szükséges, mi nem, és hol lehetne megfogni a pénzt. Te is tedd ezt, és máris látni fogod, "hol a hiba" :)

2016. júl. 11. 10:07
 9/9 anonim válasza:
Hitel miadt nincs pénzetek
2017. jan. 5. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!