Egy panel kiadhatja a tárolónak szánt helyiséget üzleteknek?
Figyelt kérdés
2 éve költöztünk egy 10emeletes panelba. persze kérdeztük a tárolót, azt mondta a tulaj hogy van, de igényelni kell. állítása szerint ő már évekkel előtte igényelte, azóta sem kapott. a lakásnál az ár és a hely volt a döntő, megvettük. akkor nem volt sürgős a tároló, ám már egy ideje szeretnék biciklit venni magunknak és a fiamnak, rollert ilyesmiket. ezt nem tudom a lakásban tartani, így is kicsi. tároló azóta sincsen, valószínűleg hiába is várok. namármost 2 helyiség van tárolásra, az egyiket gondolom a lakók használják, a másikban a szomszéd lépcsőházban, szintén az egyik tárolóban lévő kisbolt használja tárolásra. ezt kiadhatja így a panel? az nem véletlenül a lakóknak van kitalálva? ráadásul közös a "vezetés", így mindjárt 2 tárolót is kiadtak. nekem ez kissé fura, edig akárhol laktam a tároló a lakóké volt. hogy van akkor ez?2010. ápr. 14. 16:07
1/5 anonim válasza:
Viszont a bérleti díj a társasházé, amitől kisebb a közös költségetek. Ha az adásviteli szerződésben nem találsz erre vonatkozó utalást, akkor az alapító okiratban vagy a földhivatali nyilvántartásban benne van, hogy a tárolóhelyiségek közös tulajdonban vannak-e, vagy adott lakáshoz tartoznak. Ha közös tulajdon, akkor a lakások négyzetméterének arányában jár minden lakónak, tehát olyan nincs, hogy aki kapja marja, a többi meg le van ejtve. Ha a közös képviselő ilyet mond, akkor törvényt sért.
2/5 anonim válasza:
A "közös helyiségek" bérbeadásáról lakógyűlési határozatnak kell lennie! Ha ez megvan, nem reklamálhatsz.
3/5 A kérdező kommentje:
ezt sajnos nem tudom, mert 2 éve is így volt és akkor nem kérdezősködtem. csak azért a lakók összetétele, a tulajok állandóan változnak, így még ha van is határozat nem kéne azt felülvizsgálni x időnként? más lakók, más döntés.
2010. ápr. 15. 19:17
4/5 anonim válasza:
Az évenkénti-kötelező-lakógyűlésen fel lehet vetni a kérdést, de ne számíts sok szimpatizánsra.Ez saját tapasztalat.Nálunk is volt hasonló sztori, és a "külső" bérlő szimpatizánsai leszavaztak.
5/5 A kérdező kommentje:
a lakógyűléssel semmire sem megyek, ott vannak a házból mondjuk 10en, pedig van 3 lépcsőház is. viszont ha van tároló és biztosan nem adott lakásokhoz tartozik, hanem közös, akkor mi alapján kap az egyik lakás helyet a másik pedig nem? megnézi valaki hogy ki mennyi dolgot tárol ott? akik kapja marja alapon?
2010. ápr. 15. 19:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!