Hogyan javíthatnám meg a gázbojlert?
Ha megnyitom a meleg vizet, akkor ugye belobban a tűz, és a gázkazán elkezdi melegíteni az átfolyó vizet.
De mikor elzárom a meleg vizet, a láng nem alszik ki, hanem ég tovább, és úgy felmelegíti a vizet, hogy majd fel robban a kazán. Így kénytelenek vagyunk elzárni a kazán alatt lévő gázcsapot, csak így mindig újra kell gyújtani.
Az őrláng mindig ég, és melegíti az üstben épp aktuálisan benne lévő vizet. Ez a bojler normális működésének része.
Azt javaslom, szakértewlem nélkül NE PISZKÁJL BELE a bojlerbe. Az ilyenekből szokott lenni, hogy egyszercsak felrobban a lakás, és kiég az egész lépcsőház... :-( A szerelést bízd gázszerelőre.
Szerelő.
Nekünk így lyukadt ki, mondanom semkell , remek érzés elúsztatni a fürdőt:D
Ez most bojler? nem valamilyen kombi gázkazán(cirko)?
A "nyomáskapcsoló"(nem ez a hívatalos neve)a roszz megnyitáskor a nyomás felnyomja a szelepet ami adja a gázt,de ha elzárod nem megy vissza.Egy Fég-nél nem bonyolult ,de az újjabak nál az alkatrészek már finomabbak és problémásak és ahány annyi féle-végűlis mind ugyanolyan csak kicsit más
CSAK hozzáértő(szakszervíz) SZERELŐ TUDJA MEGCSINÁLNI
Ez még egy régebbi fajta, átfolyásos vízmelegítő.
Ahogy keresztülmegy a csöveken a hideg víz, közben felmelegíti az égő gáz.
Ha elzárom a meleg víz csapot, akkor is melegíti a vizet, de akkor ugye megáll a csövekben a víz, és úgy felmelegíti a vizet, hogy majd felrobban.
A víz nem robban fel.
Hívj szerelőt.
Sziasztok!
Ahova költöztem van egy immergas nike star kombi cirkó 12 éves kazán. 1 éve lakunk itt, idén januárban takaritottak szervizeltek. A mai napon egy olyat produkált a kazán mikor mosogattam elzartam a melegvizet es a kazan tovább melegített, majd újra gyorsan megnyitottam a melegvizet majd elzartam es abbahagyta. Kellene aggodnom mert eddig nem csinalt ilyet?
Köszi előre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!