Rossz a fűtésrendszer?
Figyelt kérdés
Van egy házam, ami padló+radiátoros fűtésű. A padlófűtéssel nincs is gond, viszont meglepve veszem észre, hogy a radiátorok csöve elég vastag 2 collnál vastagabb. Ez tudtommal a gravitációs rendszerhez kellett, a padlófűtéshez meg ott a szivattyú, így nem értem, hogy '92-ben miért nem rézcsővel csinálták a radiátorok csövét. Szerintetek ez hiba? Illetve ilyen esetben milyen vízhőmérséklet kell a radiátorokhoz és padlófűtéshez?2016. máj. 1. 17:44
1/10 anonim válasza:
92 ben még a régi vascsöves szerelés volt,víz,gáz
fűtésnél .Majd amikor betört a nyugati technika,mert ehhez azért más szerszámok is kellettek .
2/10 A kérdező kommentje:
Akkor ezért fogy sok gáz, idő még szivattyúval is amíg azt a sok vizet felmelegíti a rendszer. Akkor a csöveket kell kicseréltetnem rézre.
2016. máj. 1. 18:18
3/10 anonim válasza:
Amennyiben eddig jó volt a fűtés, azt vedd figyelembe, hogy a vastag csövekben lévő víz mennyisége a tört része lesz. jelenleg a sok víz tömege és a csövön leadott hőmennyiség is fűtötte a lakást.
4/10 A kérdező kommentje:
Igazad van utolsó. Csak sajnos ez a rendszer 70 foknál kezd fűteni, ehhez meg egy kondenzációs kazánt se lehetne kapcsolni, mert a padlófűtés úgy működne hatékonyan, nem pedig úgy, hogy 70-80 fokra van állítva kazán, s még azt lekeverje 40-re. Viszont a radiátoroknak bőven elegendő lenne a 60 fokos víz is, csak a vastag csövek miatt ez lehetetlen. Bár lehet, hogy egy vegyestüzelésű kazánnal jobban járnék...
2016. máj. 1. 19:16
5/10 A kérdező kommentje:
Mert akkor ugyebár a nagy víztömeg az előnyös. Viszont gáznál szerintem tök mindegy, mivel van egy szobatermosztát, így nem kell a kazán működésébe beleavatkoznom, mindegy, hogy 3 órát megy a kazán, 3 órát nem (vastag csövekkel), vagy negyedórát megy, vagy negyedórát nem (vékony rézcsövekkel).
2016. máj. 1. 19:20
6/10 anonim válasza:
Ha már vékony,akkor nem réz...ötrétegű uni cső!
7/10 anonim válasza:
Nálunk is vastag csöves a rendszer ha 40 fokos vizet akarok annyi lesz ha 60-70 fokosat akkor meg annyi.
8/10 A kérdező kommentje:
Akkor nem tudom. Nálam egyszerűen nem fordul meg a víz normálisan 70 fok alatt, olyankor csak a radiátorok felső része a meleg, 70 fokon meg minek üzemeltessem. Mondjuk az is igaz, amióta leszigeteltem normálisan az ablakokat, így több meleg marad bent.
2016. máj. 2. 13:48
9/10 anonim válasza:
Akkor valami baj van vele , építs be abba a részbe is keringetõt.
10/10 anonim válasza:
Jogos, az gyorsan megforgatja a 40 fokosat is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!