Mit takar a szemétledobós panel?
lol dehogy :D
Minden emeleten van egy helyiség, ahova az emeleten élők a szemetet viszik és ledobják egy nyíláson (széles cső jellegű dolog). A szemét a földszinten, egy külön helyiségben landol, ahol az óriási kukák vannak, egyenesen a kukában.
A legtöbb panelban viszont már beszüntették a szemétledobót, mert nagyban elősegítette a kártevők pl. csótányok elszaporodását és feljutását, valamit undorítóan büdös, és higiéniátlan volt.
Ilyen panelban nőttem fel.
Köszi!
Hirtelen a régi angol házak ugrottak be azokkal a kis ablakos felvonókkal a szintek között, ilyesmit képzeltem el látatlanban :))
4.: Szinte az összes panelprogramos épületben üzemen kívül helyezték. 3 Panelban éltem életemben, az unokatestvérem és a nagynéném és a szüleim (külön-külön, eváltak) máig panelban élnek. Mindegyik esetben megszűnt a szemétledobó réges-rég.
Budapest és Fejér megye elsősorban, nem tudom az ország többi részén hogy van.
Én egy klasszik vasbeton 10 emeletesben lakom. Földszintet kivéve minden emeleten van a felvonótól jobbra egy zárt vasajtó, eddig azt hittem, hogy ez ilyen felvonó szerelő akna, akkora hely lehet benne, mint a felvonóban, picike helység lehet, ha mégsem akna. Tároló is van a földszinten azon az oldalon, bár én soha nem voltam benne. Lehet, hogy ez szemétledobó volt egykor? Vagy azok nagyobb helységek voltak?
Nem tudom miért érdekel ennyire, csak totál megdöbbentem, hogy van ahol úgy oldják meg a szemetet, hogy akár a 10.-en bedobják egy lyukba, ez tetszik :) Bár a csótik meg a bűz nem kéne. Inkább szépen viszegetem lefele továbbra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!