Milyen panelben élni?
Budapest melletti városban élünk (Pestról költöztünk ki). Egyik itteni panelos barátunk 57 nm-en él két ovis korú gyerekkel. Ahányszor csak hozzánk jönnek, sóhajtoznak, "irigykednek", hogy nekünk milyen jó, a gyerekek milyen jól érzik magukat a kertben, van diófánk, rajta madarak fészkelnek, gyönyöű rózsakertem van (ne gondold, hogy sok munka a gondozása), stb. Összehasonlítottuk a rezsinket: ők az 57 nm-en 14ezerrel fizetnek kevesebbet (ebbe beleszámoltuk az ő közös költségüket is, aminek nagy része ugyebár a rongálások javítására, összefestett, köpködött lépcsőházak, lifteket tatarozására, tönkretett zárak, stb. javítására megy), mint mi a jóval nagyobb családi házunkban.
Nekünk megéri a 14ezret havonta, hogy nem hallgatjuk napi 24 órában mások szerelmi életét, veszekedéseit, wc-használatát(!) és a szellőzőkön/lépcsőházon keresztül nem szagoljuk a négy emelettel feljebb/lejjebb rotyogó pörköltöt.
xar
én panelben nevelkedtem, és rühellem, soha nem fogok panelban élni, legyen akármennyivel is kevesebb a munka, és rezsi.
nincs egy garázs, ahol bütykölhetek, nincs egy kert ahol lehet akármit ültetni, grillezni, stb...
felejtsd el az ötletedet, költözzetek egy kisebb udvarú családi házba, ha zavar a munka.
Panelbe meg megőrülsz a semmittevéstől, egyszerűen nem tudsz mit csinálni, első pár hónapban még élveznéd, de utána a fejedet vernéd a falba, hogy de hülye voltam...
Nem beszélve a gyerekekről, nekik is börtön volna, mint már előttem írták...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!