A Miranda kastély, Belgiumban mennyibe kerülhet? Illetve a felújítása hogyan oldható meg?
Sziasztok!
Fanatikus kastély, kúria, és egyéb régi úriház rajongó vagyok. Most olvastam a Miranda kastélyról, láttam milyen leromlott az állapota, '91 óta üresen áll. Valaki, aki ért hozzá, meg tudná mondani, nagyjából mennyi pénzből lehetne megvásárolni? Előre is nagyon köszi!
15/F A kastélyról képek, infók stb: [link]
Elképzelhetetlen.
Ennél pontosabb becslést a belgiumi árak ismerete nélkül nem lehet adni
Egy ekkora épület állapot felmérése, ahhoz, hogy árat lehessen becsülni több millió forint, utána lehet egyeztetni, hogy mit, hogyan kéne csinálni, ez után ár becslés/árajánlat.
Ha nem magántulajdonban van, akkor lehet hogy az ára csak jelképes (pl 1Euro) Viszont x éven belül rendbe kell hoznod, eredeti állapotába, eredeti anyagokkal, esetleg egy részét utána múzeumként kell üzemeltetni, vagy vannak egyéb megkötések. És ez már esetleg sokszor 10 mila is lehet.
Esetleg lehet hogy statikailag már életveszélyes ezért nem csinál vele senki semmit. A képek alapján eléggé lepusztult. 25 év alatt, azért egy jól megcsinált épület nem gatyásodik le ennyire. De aztán lehet már 91-ben is ramatyul nézett ki, ezért léptek le belőle a lakók. Ha nagyon érdekel, és nem vagy filléres jankó, akkor menjél el a helyszínre, a szomszédos faluban az első kocsmában mindent megmondanak amit tudni szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!