Van egy házam, ahová most csak aludni járok, s eléggé hideg van, 7-8 fok kb. Nem fogok megfagyni, ha ilyen hideg házban kell aludnom? Sajnos fűtés nincs benne, a hősugárzó nem megoldás, mert nagyon vastagok a falak, így az semmit nem ér.
Sok takaró. Nappal ablak kinyit. És nem lesz gond.
2016. márc. 28. 18:29
2/15 anonim válasza:
Egyszer 11 napig fűtetlen házban laktam, kint hó, bent 8 fok, koplaltam, mert ételre sem volt pénzem... Még csak nem is igen fáztam, beburkolóztam rendesen.
Nem lehet megfagyni 8 fokban, a víz fagypontja kb. nulla Celsius :P
Sajna vagy szerencsére azt nem tudtam kipróbálni, hogy mi történik, ha -5 fokban alszom, pedig érdekelne. Elvben a testem fűti magát, mindazonáltal az emberek meg tudnak fagyni s nemcsak részegen a hóban (bár én egészséges vagyok és vannak tartalék energiáim).
2016. márc. 28. 18:29
3/15 anonim válasza:
Már miért ne érne a hősugárzó semmit, ha vastagok a falak? Oké, a falakat nem fogod átmelegíteni, de a szoba hamar átmelegszik s nem ugrik bele azonnal a falakba. Tény, hogy nem olcsó így fűteni, pláne ha a hőszigetelés se jó, erről nem tudunk, de a szobahőmérsékletet rendesen fel lehet vinni.
2016. márc. 28. 18:31
4/15 anonim válasza:
A baldachinos ágyakat pont erre találták ki.
Jó vastag függöny legyen és benntartja a meleget
2016. márc. 28. 18:48
5/15 anonim válasza:
Ez az utóbbi nem rossz ötlet...
S a melegítőpárna vagy -takaró is kellemes. Hiába nem fogyaszt sokat, közel van az ember testéhez s mégis átmelegíti.
Mindkettő azon alapul, hogy nem a szoba teljes hőmérséklete fontos, inkább csak a közvetlenül körülöttünk levő rész...
2016. márc. 28. 18:59
6/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam. Sajnos a hősugárzó nem sokat ér, általában nagyon későn érek haza ebbe a házba, így kb. 1-2 órát tudom használni, de csak 1-2 fokot melegít. De szerencse, hogy jön a jó idő, meg ez csak átmeneti ház.
2016. márc. 28. 19:23
7/15 anonim válasza:
Hát nálunk van fűtés, de már vagy 3 hete kikapcsoltuk, sőt, direkt nyitott ablaknál alszunk. És csak egy darab sima takaróval. Nem fagytunk meg, így szeretjük. Cseppet se aggódj.
2016. márc. 28. 21:07
8/15 anonim válasza:
Ágymelegítő párna. Minden jobb elektromos iparcikk áruházban kapható.
2016. márc. 28. 21:20
9/15 A kérdező kommentje:
Ment a zöld mindenkinek.
2016. márc. 28. 22:00
10/15 TappancsMancs válasza:
Öltözz jó vastagon, dupla hosszúujjú polo, pulcsi(k), dupla vastag zokni stb. Sok forró tea. És "ágymelegítő" a neve, így keress rá. Vannak olcsóbbak is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!