Így tudnánk házat venni vagy túl egyszerű?
A törlsztővel később nem lenne baj, de így nem fogjátok tudni végigcsinálni.
Tudom, mert pontosan ilyen kondíciókkal vágtam bele. Egy fillérünk sem volt.
7 millió volt a ház papíron, a valóságban meg 5 ezer. Azért beszéltük meg, hogy többet írunk a szerződésbe, hogy a valós 5 milliót egy az egyben megkapjuk hitelként.
Az értékbecslő rá is írta a 7 milliót, mivel volt nála egy példány a szerződésből.
A fizetésemmel nem volt gond, viszont a ház vidéken van, és így 3,9 milliót kaptam.
Nem tudom, hogy többet adtak-e volna, ha városban van. Lehet, hogy nem.
A maradék 1 milliót gyorsan felvettem személyi kölcsönként, így még nem zavart be a másik hitelfelvételnél, hiszen egyszerre történt a kettő. Ha már látják, hogy van egy hitelem, nem kaptam volna meg a másikat, így fontos volt, hogy kb egyszerre történjen, amíg a bankok rendszerében nem szerepelek.
Szóval a plusz költségek, azok földhözvágtak. Nem győztem kölcsönkérni.
Ügyvéd több tízezer. Olyan 60-80 ezerrel mindenképp számolj.
Az értékbecslő nekem 30 ezer volt, ezt van, hogy átvállalja a bank, de nem mindig.
Mindennek adtak valami nevet, hogy lehúzzanak.
A tulajdoni lap kikérés a legkisebb költség, pár ezer.
De a fentiekkel már túl vagy 100 ezren, és még jött egy ún. hitelfolyósítási jutalék, %-ban volt meghatározva, nekem 60 körül volt.
Akkor ugye a hitelt közjegyzői okiratba kell foglalni, ez nkem 45 ezer volt. Már jócskán 200 felett jártam, és még nem láttam a végét.
Olcsóbb nem hiszem, hogy lett azóta, viszont ki tudja, mit találtak még ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!