53 négyzetméteres lakásba mekkora vagy milyen páramentesítő készüléket tudnátok ajánlani?
Nyílászáró csere volt, panelprogram azaz szigetelve is van a ház. Azóta 'izzadnak' az ablakok és a plafonnál illetve a földön a sarokban penész foltok képződtek.
Ár-érték arányban , márkában és teljesítményben milyen páramentesítő készüléket tudnátok ajánlani?
Ár/érték arányt nehéz meghatározni, hiszen egészség- és épületszerkezeti károsodástól ment meg.
Nekünk egy 90 m²-es, régi építésű családi házban lett rá szükség, szintén nyílászáró csere után. Sajnos, még oldalt is nedvesedtek a falak, és dohosnak éreztük a levegőt. Főként a kisgyerekek miatt ijedtünk meg.
Olyat választottam, ami tudásban elég jó, és mint márka is megbízhatónak számít. TROTEC TTK 50 E lett a kiválasztott. Éppen 20%-os kedvezménnyel, ajándék hő- és páramérővel, ingyen házhoz szállítással találtam, WEB-áruházban.
Az ismertetője szerint 50 m²-t tud párátlanítani egy helyben, de azért ez a gyakorlatban, szerintem, feltételektől függ. Egyetlen helyiség esetén lehet, de több helyiséges lakásban nem gondolom, hogy tudja kellően hatékonyan ezt. És a belmagasság sem lehet mindegy. Viszont könnyen mozgatható, hordozható.
A gyerekszobában kezdtük működtetni, szépen termelte a vizet úgy másfél napig, de azért a vége felé már jóval lassulva. Akkor kezdtük költöztetgetni, 7*4 m-es helyiségben is hatásosan dolgozott. Két hét múlva már csak időszakosan kellett itt-ott bekapcsolni, és egyre ritkábban.
Jó ideje csak nyugdíj mellett dolgozik egy-egy keveset. Főként mosás után, a szárítók mellé téve, hatásosan gyorsít a száradáson; amellett, hogy a helyiséget is megóvja a falnedvesedéstől, penészesedéstől.
Van némi hangja, de nyugodtan lehet vele egy szobában aludni.
Egyetlen „hibája” van, a pára-százalék állító gombja nem teljesen pontos, de hát az első alkalmakkor szinte mindegy volt hova állítottuk, dolgozott. Most meg, ha nagyon pontos szabályzást akarunk, ott a páramérő műszer. Ha a mutatott érték alapján párátlanítani szeretnénk, de az adott %-ra állítva a szabályzót, nem indul be a gép, picit arrébb tekerjük, hogy kezdjen dolgozni.
Ha úgy gondolok az ár/érték arányra, hogy a túl jól végzett munkája miatt nagyon nincs használva, ilyen értelemben drága volt. Épp nemrég beszéltük is a párommal, azóta „drágámnak” hívjuk. Például: „ébredj drágám, megint mosás volt, kicsit segítened kéne.” Van okunk rá, hogy becsben tartsuk.
Ezt érdemes elolvasni (becs’szóra nem én írtam különböző neveken, sőt, egyiket sem én írtam): [link]
A kérdezett méretű lakásról is írt valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!