T8 L 438mm-es fénycsőből létezik LED-es változat, miként tudnám kicserélni vagy helyettesíteni egy speciális burában a fénycsövet, ha rossz a trafója?
Egyedi méretű burában/almatúrában/lámpának elromlott a trafója, melyet nemigen lehet kicserélni, mert speciális méretezésű (a lámpához van gyártva). Gondoltam kicserélem a fénycsövet LED-esre. Olyanra, melyet közvetlenül 230-ra lehet kötni. Nagyobb fénycsövek esetén találtam ilyet, de ekkora méretben nem. Létezik egyáltalán?
Ha nem lehet kapni, miként tudnám megoldani? A lámpaburát/almatúrát (kis hogy hívja) nem tudom kicserélni, mert be van építve egy adott méretű helyre. (akváriumtetőbe) :-(
jav: armatúra
:-)
Köszi a hozzászólást, de mégis ledesre cserélem, ám nem fénycsőre, hanem 4 sor led-szalagra.
Áttanulmányoztam és fényerőben, színárnyalatban is megfelelő lesz, hát még fogyasztásban. :-)
Én egy 60 literes akváriumhoz 1 méter extra erős fényű led szalagot vettem. (vízálló, 1200 Lumen/m, meleg fehér 2600 K)
Tökéletesen megfelelő!
Beletettem az eredeti armatúrába, három sorban, így aztán teljesen vízálló. Természetesen a bekötést átalakítottam.
Mindez 4300.- forintomba került.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!