Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Melyik lakást választanátok?...

Melyik lakást választanátok? És mért? (hosszú lesz)

Figyelt kérdés

Döntésképtelen helyzetbe kerültem. Adott két lakás.

Az első 6dik emeleti panel liftes házban, másfél szobás, külön fsz. wc. Délkeleti tájolású, panel programos. Erkély kisebbik szobán, melyet mi felnőttek használunk.

Elhelyezkedése, kijjebb esik a központtól és a gyerek iskolájától, na meg a szüleimtől is. Párom szüleihez közelebb esik. Hitellel terhelt, de végtörlesztés megoldható! párom tulajdona.

Másik lakás 3dik emeleti panel liftes házban. Másfél szobás, kisebbik szobán van az erkély, itt a kisebb szoba lenne a gyereké, mert az kettő felnőttnek kicsi lenne. fsz. wc egyben van. Panel programos. Tájolás délkeleti. Ez épp most lesz felújítva, szóval minden új lesz benne.

Elhelyezkedése: közelebb az iskolához, közelebb a szüleimhez, de messzebb párom szüleitől. Hitelmentes, az én tulajdonom, és apu a haszonélvezője.

A távolságok kb. 1-2 km városon belül. Bolt, közlekedés, gyógyszertár mindkét lakás közelében van.

Kocsink van (2)

A szüleim a közelebbi lakást pártolják. Én a mostani megszokottat. A kisfiam beleélte magát már a költözésbe (szüleim által). Párom a mostanit pártolja a mi szobánkon lévő erkély, és a dohányzás miatt (azért nem láncdohányos...de van, hogy este 11 felé még fenn van...) ha a másikba költöznénk a gyerek szobáján keresztül kellene közlekednie az erkélyhez.

Természetesen a gyerek (8 éves) a legfontosabb...de ha eddig meg tudtuk oldani a dolgokat a távolabbi lakásból....

szüleim érvelése: végre legyen az amit én akarok...mert szerintük a párom engem mindenben befolyásol.

Az egyik lakás ki lenne adva albérletbe, csak kérdés melyik lesz az.

köszönöm az építő jellegű válaszokat!

2016. febr. 15. 14:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

"A szüleim erőltetik a költözést. "

De mi közük hozzá? Felnőtt nő vagy, 8 éves gyerekkel, egy párral - saját élettel. Ne hagyd hogy beleszóljanak az életedbe!

Ha még lenne racionális oka, de nincs.

"Meg ügye a szülők a távolság miatt nyaggatnak :( szerintem nem jogosan...."

De könyörgöm, milyen "távolság"?!

Azt írtad, hogy a két lakás között 1-2 km a távolság. Az gyalog sincs több negyedóránál. Jó esetben egy buszmegálló. Ráadásul két kocsitok is van, még hármasig sem váltasz fel, már ott vagy.

Úgy csinálnak/ csinálsz ezzel a távolság-problémával, mintha az ország másik végébe költöznél.

2016. febr. 15. 15:20
 12/16 A kérdező kommentje:

Hajaj. Nem ismeritek a szüleim :)

Ami nekünk nem probléma az nekik az.

Az elejétől fogva ellenezték h hozzá költözzek mert szerintük vennem kellett volna saját lakást és páromnak hozzám költöznie... Persze lehetőleg a lakás a szomszédba legyen

A szobában van szekrénysor és ott vannak a ritkbban használt ruhák. Illetve ott van a száritó.

2016. febr. 15. 15:52
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

A szüleid szerint a párod mindenben befolyásol, de azt nem veszik észre, hogy ők is erősen befolyásolnak?

Te végül is mit akarsz?

Mert én tuti nem költöznék mert a szüleim ezt akarják.

Én biztos nem állnék neki felújítani a lakást, inkább kiadnám úgy, hogy a bérlő újítsa fel, és azt beleszámolnám a bérleti díjba. Mi is így bérelünk lakást. Megegyeztünk a tulajjal, hogy minden egyes számlát amit bemutatunk azt beleszámolja az albérleti díjba. Nekünk is megérte, és nekik is.

2016. febr. 15. 16:46
 14/16 anonim ***** válasza:
81%

Kifejezetten optimista ember vagyok, s voltam mindig is. Mégis, amikor a gyerekeimmel költöztünk panelba, az egyik legfontosabb szempontnak azt tartottam, hogy az erkély alatt van-e annyi hely, hogy tűz esetén a tűzoltóság kosaras autója be tudjon állni. Láttam ugyanis nem egy panelt, ahol ezt a szabályt nem tartották be, és az évek során mindenféle lebetonozott akadály jelent meg. (Pl játszótéri játékok, mászókák, zöldséges bódé, vagy egyenesen parkolást gátló építmények, beton virágládák, stb.

Szerintem lakásvásárlás esetén ezt is érdemes figyelembe venni.

2016. febr. 15. 16:59
 15/16 A kérdező kommentje:

Kedves 13-as válaszoló! Már 1,2 m ft-ot költöttem rá. Még kb. 1 m ft kell rá a berendezéssel együtt. Sztem senki nem költene máséra Ennyit még akkor sem ha benne lakhatna..

Egyébként irtam már h igy lakhatatlan. A fsz. van 90%ban kész. De ablak csere még nem volt burkolat nincs háztartási berendezés nincs konyhabútor nincs ajtók nincsenek.... Gondolom a nyilászárókat,amik bennmaradók ugyse finansziroznák v a konyhabútort :)

Ez igy nem járható sajnos :(

Kedves Miquel köszönöm a hozzászólásod!átgondolom

2016. febr. 15. 20:28
 16/16 A kérdező kommentje:

Ja igen,ezt már mondtam nékik h ők is "ugyanazt" csinálják :) h befolyásolni akarnak.

Én a 6dik emeletet nem szeretem,és h a lépcsőházon nincs ablak. A lakást szeretem.és itt élünk már 2 éve.

Szóval köszönöm a válaszokat megerősitettetek.

2016. febr. 15. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!