Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyire baj, ha az új kazánom...

Mennyire baj, ha az új kazánomba eltüzeltem egy 30mázsa vizes fát?

Figyelt kérdés
Sajnos nem tudtam mást szerezni, nyár végén költöztünk be, nem volt lehetőség szárítani a fát, meg akácot sem tudtam venni. Azt hallottam, hogy az akáctól nem kátrányosodik a kazán. ?. Egyébként 60fok alatt nem volt a vízhőmérséklet, szóval nem fojtottam agyon a kazánt, meg beleszórtam 2héten keresztül egy zakcskó KONIXot. De még mindig kátrányos egy kicsit.

2016. febr. 10. 12:49
 1/4 vatafak ***** válasza:
100%
olyan is marad, 20 éve vegyestüzelek, sokszor hasonlóan gyatra anyaggal. tönkre még nem ment semmi de szurkos kátrányos az egész rendszer. többször kell a füstcsöveket pucolni oszt annyi
2016. febr. 10. 13:42
 2/4 anonim ***** válasza:
27%

A vizes fa csak a cserépkályhára káros .Nálad csak a kéménybe lehet kondenz víz lecsapódás ,kátrányosodás.

A viz hőfoka erre nincs hatással .Majd a jó száraz fa kiégeti a kazán belsejét .

2016. febr. 10. 17:38
 3/4 darida ***** válasza:
Maradandó kárt nem okoz. Alecsapódott kátrány száraz tüzelővel kiégethető.
2016. febr. 11. 06:03
 4/4 A kérdező kommentje:
kösz...mindenkinek zöld kéz!
2016. febr. 11. 12:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!