Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyit fogyaszthat ez a...

Mennyit fogyaszthat ez a légkondi?

Figyelt kérdés
Nyaralóba vásárolnék egy használt klímát, kb. 50 ezer forintért. Azt látom, hogy pl. 2.6kw-os, vagy 3.5kw-os klímákról van szó, de ezek annyit is fogyasztanak, vagy annál azért kevesebbet? Mire kell számítani? [link]

2016. febr. 6. 01:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Ez a folyamatos üzemre vonatkozó fogyasztás, tehát a két automatikus bekapcsolás közti szünetben, amikor csak a beltérben a ventilátor forgatja a levegőt, akkor csak azt a minimálisat fogyasztja.
2016. febr. 6. 07:20
 2/16 A kérdező kommentje:
De akkor egy inverteres klima pl. egy 2,6kw-os csak az 1/3-át fogyasztja, addig egy on/off-os 2,6-os 2600w-ot fogyaszt, míg hűt? Mert én úgy képzeltem el, hogy, mondjuk 2600w-ból 2000-et fogyaszt, vagy fogyaszt 2600w-ot, de 3200w-t teljesítményre képes. Na ez hogy van?
2016. febr. 6. 13:18
 3/16 A kérdező kommentje:
Inverterest egyébként semmiképp nem akarok, mert úgysem használnám ki a nyaralóban azt a lehetőséget, úgy meg soha térülne meg.
2016. febr. 6. 13:19
 4/16 anonim ***** válasza:
Nem, a 2,6 meg 3,5 kW a hűtőteljesítmény. A fogyasztás kevesebb. Sokan keverik ezt és azt hiszik a 3,5 kW-os klíma annyit is fogyaszt folyamatosan. Nem tudom pontosan, de szerintem a fogyasztása egy átlag 3,5 kW-os on/off-osnak olyan 1000 W körül lehet. És nem megy folyamatosan, hanem ki-be kapcsolgat, tehát az üzemelési idő egy részében fogyaszt csak ennyit.
2016. febr. 6. 15:17
 5/16 A kérdező kommentje:
Tehát akkor egy inverteres légkondival se járna sokkal jobban az ember, hosszútávon? Vagy annak mi az előnye akkor egyáltalán az on/off klímával szemben? Azt tudom, hogy egyenletesebb hőmérsékletet biztosít.
2016. febr. 6. 18:37
 6/16 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy értetlenkedek, de én nem hiszem, hogy az inverteres 30%-kal kevesebbet fogyaszt.
2016. febr. 6. 18:39
 7/16 anonim ***** válasza:

Kevesebbet fogyaszt kb. 30%-kal (de ez is típusfüggő), mert visszaszabályoz és folyamatosan tartja a hőmérsékletet, nem hagyja átmelegedni a falakat.

További előnyök:

1. sokkal komfortosabb, nem fúj olyan hideg levegőt

2. kisebb fordulaton tudod hajtani, ezáltal csendesebb

3. kevésbé terheli a hálózatot, mert finoman indít

4. megéri vele fűteni is

Most ennyi jutott hirtelen eszembe.

Ha viszont ilyen jó áron tudsz on/off-hoz jutni, akkor szerintem vedd azt. :) De ha rá tudsz szánni kb. 130 ezret, akkor ajánlott az inverterest venni, fogyasztásban és komfortban is sokkal jobbat nyújt, bónuszként olcsón lehet vele fűteni is.

2016. febr. 7. 11:27
 8/16 A kérdező kommentje:
Oké köszönöm szépen, fűteni nem szeretnék vele, mert a fa az nagyon gazdaságos, + olcsóbban is hozzájutok. Tehát akkor az on/off se annyit fogyaszt amennyi a leadott teljesítménye, de akkor a fűtési üzemmódjára is igaz ugye, ha mégis is néha szükség lenne rá.
2016. febr. 7. 16:30
 9/16 anonim ***** válasza:
Igen, kb. a névleges teljesítmény 1/3-át, 1/4-ét fogyasztja, ez fűtésre is igaz. Arra azért kérdezz rá az eladónál, hogy tud-e fűteni, mert a régebbi típusoknál nem mindegyik tud. Arra is figyelj, hogy ezek általában csak +5°C felett
2016. febr. 7. 18:01
 10/16 anonim ***** válasza:
Elnézést, véletlen elküldtem, szóval ezek általában csak +5°C felett tudnak fűteni, ha tudnak.
2016. febr. 7. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!