Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ablakokat lehetne úgy cserélni...

Ablakokat lehetne úgy cserélni, hogy marad a keret?

Figyelt kérdés
Három ablakot ki kellene cserélni, mert nagyon rossz állapotban vannak. A ház újszerű /sajnos három használt ablakot tett bele az építő/, de ha a keretet is ki kell cserénoi az ablakokhoz, hozzá sem merek kezdeni, hiszen a vakolat is odalesz. Mit gondoltok, ha marad a régi keret, tehetnék fel újabb /jobb/ ablakokat?
2010. márc. 28. 15:51
 1/6 anonim ***** válasza:
igen lehet ,fa ablakot a miénk is így lett kicserélve
2010. márc. 28. 16:56
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de jó! Persze csak használt, de jó állapotú ablakok jöhetnek számításba. Úy látom sok uraság hamar kidobja és cseréli az ablakait. Talán tudok venni három egyformát.
2010. márc. 28. 17:17
 3/6 anonim ***** válasza:
Talán tudsz venni három egyformát. Talán... De akkor sem értem mik a terveid. Ha csak egy cm-el is nagyobbak a most rendelkezésre álló ablaktokodnál nem fog beférni a helyére. Ha mmondjuk több mint 4-5 cm-el kisebbek, mi lesz a fennmaradó hellyel? Ki lehet ugyan tölteni purhabbal, de azt ne felejtsük el, hogy a purhab nem házépítésre, hanem szigetelésre való. De ha még valaki kókány módon ki is fújja neked habbal, hogyan fogod eltakarni? A natúr purhab gyönyörű látvány... Ha pedig nem tokostól szeretnél bele "használt, de jó állapotú" nyílászárót, hanem csak szárnyat szeretnél bele találni, jelentős szakmunka nélkül, nagyjából annyi az esélyed, mint a lottó ötösre. Na jó mondjuk a négyesre. De annál semmiképpen sem több, hacsak nem szabvány tessauer tokos panel ablakokról beszélünk. Bár ha a jelenlegi ablakaid rosszak, akkor nyilván nem csak a szárny, hanem a tok is cserére szorul és akkor végképp nem értem az elképzelésedet.
2010. márc. 28. 17:47
 4/6 anonim ***** válasza:
első válaszoló vagyok,nekünk teljesen új ablakot csináltak a régi keretben,azt hogy használtra lehet-e cserélni azt nem tudom
2010. márc. 28. 19:21
 5/6 anonim ***** válasza:

A teljesen új ablakot is csak ép tokra lehet "ráépíteni" és ezeket - mivel a meglévő ablaktok bent marad, csak egyedileg, méretre lehet legyártatni. Ha nektek ilyen rossz állapotban vannak az ablakok, nem biztos hogy a keretre rá lehet építeni az új ablakot. Gondolj csak bele, ha pár év múlva egyszerűen kidől a korhadt keret az "új" ablakkal.

Nálunk úgy cseréltünk ablakokat, hogy a kőműves flexszel végigvágta a vakolatot és a téglát az ablak körül kívül-belül, így bontáskor nem szakadt ki cikkcakkosan, hanem majdnem tökéletes, éles szél maradt. Ebbe beépítette az új ablakokat (standard méret, így a legolcsóbb) és a falat szépen visszajavította. Amikor az alapvakolat megszáradt, kívülről csak 1 zsák nemesvakolattal bekeretezte az ablakokat. Épp úgy néz ki, mint amikor a nikecell dekorkereteket rakják az ablakok köré, csak nekünk töredékébe került. Mivel a házunk egészen halvány napsárga, nekünk jól mutat a fehér keret, de láttunk már sötétebb házakon más, színes keretet is, az is jól mutatott.

Azt javaslom, nézzetek körül az új ablak megoldások között is, mert nem biztos, hogy a használt, ill. a régi tokra építés lesz a legjobb és legolcsóbb megoldás.

2010. márc. 28. 21:42
 6/6 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy eladó a ház, nem lakom ott. Arra gondoltam, hogy egy asztalos segítségét kérem, de semmiképpen nem tudok venni új ablakot. Arra már /sajnos/ nincs pénzem. Csináltatni meg a legrdágább volna. Nem tudok már annyit költeni rá. Én a háztól 160 km-re lakom.
2010. márc. 29. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!