Budapesti belvárosi házban lehet cserépkályhát üzemeltetni?
3-ik emeleti régi polgári lakásomba szeretnék cserépkályhát.
Régi ház,anno volt is a lakásban,mert látszik a helye.Néhány lakásban még meg is van,csak ugye már nem használják a gázkonvektor miatt.
nekem is van konvektorom,és semmi gond a fűtéssel,viszont hobbiból és lakáskultúrális szempontból gondolkozom egy szép kályhán,ami azért üzemképes is lenne.
Több emelet nincs fölöttünk,és a kémény nem valószínű,hogy ki lenne bélelve,mert konvektorosak a lakások,és nincs is huzatfokozó a kémény tetején.
Gondoltam,hogy kiütöm a régi bekötésnél,és egy tükörrel megnézem,mi a helyzet,és hogy van e huzat.
De mielőtt elkezdenék foglalkozni vele,tud e Valaki szakértő tanácsot adni,hogy egyáltalán lehet e füstölni Bp.-en,a kéményseprő vállalat felé be kell e jelenteni,stb.,szabályok,ilyesmi.
És hogy Valakinek van e tapasztalata ebben a kérdésben?
Köszi
Azért én a helyedbe átgondolnám. Régen se lehetett kellemes felcipelni a szenet fát. :D
Viszont nekünk a kályhába van beszerelve konvektor.
Nézz utána az utóbbinak.
Esetleg még ez is megoldás: [link]
Nagyon köszönöm,de nekem pont a tűz a lényeg!
És nem probléma,ha néha felhoznék egy kis fát,csak hobbiból használnám a kályhát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!