Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Megbüntetnek ha én jelentem a...

Megbüntetnek ha én jelentem a TIGÀZ felé a plompa sérülést?

Figyelt kérdés
Panel lakásròl van szò, ahol nincs sajàt mérőòra, a fizetès átalányos. Lezárattuk a csapot, mert villanytűzhely van, TIGÀZ kijött és egy plompát helyezett a gázcsonkra ìgy az àtalànyt sem fizetjük. Ez a plompa most felùjìtás alatt leszakadt. Gyanusìthatnak e jogtalan vételezéssel, illetve ha én jelentem be, megbüntethetnek e?
2016. jan. 15. 17:47
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Most k-ra nem lennék a helyedben.... Keresgélnék valami szaksegítséget, ötleteket, mielőtt a bűnözők barlangjába merészkednék. Mert ugye a tigáz területen megy az, hogy futószalagon veriik át és gyanusítják meg a fogyasztókat és megpróbálnak kiverni belőlük félmilliós kötbért. Itt olvasgass:

[link]

2016. jan. 15. 18:14
 2/9 TappancsMancs ***** válasza:

Igen ügyelj arra amit az előző válaszoló mondott. Szerintem ha sérült is de láthatóan nem lett leszedve és visszagányolva az is megállapítható, kérdés a központ mennyire segítőkész. Egy rendes gázos szerintem visszatenné, már ha van olyan plombája, mert az ugye nyilván egyedi hogy ne lehessen leszedegetni és visszatenni csak úgy ukk-mukk-fukk. Egy rendes gázossal megnézetném előtte, részeben hátha okézható, meg ismeri is a dolgok menetét. Hátha nyilvánvaló hogy nem volt konkrétan leszedve, de a legjobb kombinációban is lehet hogy a központ simán cseréli de kiszállás stb.

Fú na most olvasom, hogy leszakadt. Hát..? Ha a mérőóra sértetlen és nincs fogyasztás talán kiszállás+csere áron letudható.

2016. jan. 15. 18:36
 3/9 A kérdező kommentje:

Sajna saját mérőòra sincs amivel bizonyìthatnàm, hogy nincs fogyasztás. Telhesen kétségbe vagyok esve. Mi a fenéért nem tudták erősebb, szakìthatatlan "dròttal" odafogatni???? :'(

Vagy legalább értékelnèk hogy én magam jelentem és nem elsunnyogom. Hisz logikus hogy ha valaki szabàlytalanul vételez nem hìvja fel rà a figyelmet.

2016. jan. 15. 19:06
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem logikus annyira, mert ha lopni akartad a gázt, és véletlenül elrontottad a dolgot, ez is egy eshetőség.

Mindenképpen jelentsd be, mert ha leolvasáskor veszik észre, akkor eleve rosszhiszemű ügyfélnek fognak elkönyvelni, és igen sok pénzedbe fog kerülni, vagy büntetés lesz, vagy mindenféle szakértőt kell fizetned, hogy mégsem volt megbontva a csővezeték.

Lehet, hogy így is ez lesz a vége, de ha nálatok pont normálisak a gázosok, akkor a kiszállási díjon kívül nem kérnek mást.

2016. jan. 17. 09:31
 5/9 anonim ***** válasza:
A TIGÁZ-al szerződésben állsz?
2016. jan. 17. 10:11
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha ez az én lakásomban történt volna, akkor én felvennék egy jegyzőkönyvet a történtekről, aláíratnám azzal is, aki megsértette (leszedte) és ezzel a jegyzőkönyvvel azonnal mennék a gázművekhez.

Általában ha valami el van sunnyogva és ők jönnek rá, akkor sokkal többe kerül.

2016. jan. 18. 14:01
 7/9 anonim ***** válasza:
Először is,mint az 5 pontban írtam az kellene tudni él e még a szerződésed a TIGÁZ-al?(amennyiben általánydíjat sem fizetsz,akkor megszüntetted a szolgáltatást.)
2016. jan. 18. 16:00
 8/9 A kérdező kommentje:
A szolgáltatás szüneteltetve van és nem megszüntetve.
2016. jan. 20. 15:27
 9/9 anonim ***** válasza:
Szüneteltetésnél az alapdíjat fizetni kell,valami nem kerek.
2016. jan. 20. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!