Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mirefizet a Lakásszövetkezet?

Mirefizet a Lakásszövetkezet?

Figyelt kérdés
Vettem egy társasházi lakást és elmentem a Lakásszövetkezethez. Azt hittem, a biztosítókhoz hasonlóan kezembe nyomnak egy tájékoztatót arról, hogy mire fizet a lakszöv és milyen feltételekkel. Ehelyett csupán egy rongyos paírfecnit kaptam a bankszámlaszámmal, amire fizessem a díjat. Be tudja nekem linkelni valaki a jogszabályi hetterét a lakszöv. működésének?
2016. jan. 5. 15:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A lakszöv nem fizet neked semmit, ő nem biztosító :D A lakszöv intézi a épület ügyeit, ő rendezi a biztosítási dolgokat, épületfelújítás, ő fizeti be a közös víz számláját, a közös villanyt, ha van fűtés akkor a közös fűtést.. Olyasmi mint egy külsős közös képviselő.

A te díjadból (hivatalos néven közös költség) fedezik mindezeknek a rád eső részét.

2016. jan. 5. 16:03
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ja ha tudni akarod mire fizetsz, azt kérd ki hogy mit tartalmaz a közös költség. (de ahogy fentebb említette, közös víz,vilany,fűtés, kötelező épületbiztosítás, esetleg takarítás, felújítási alap, stb)
2016. jan. 5. 16:04
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Ha a kéményt kibélelném vagy ha újat kellene építeni (mivel a szabványnak megfelelően nem lehet kibélelni), azt fizetné?

2016. jan. 5. 16:19
 4/5 anonim ***** válasza:
89%

Csak a te szinteden nem fognak kéményt béleltetni, főleg nem úgy, hogy te megcsináltatod és ők kifizetik. Nem laktál még társasházban igaz? Minden felújítási munkálatot, nagyobb kiadást a lakók elé kell terjeszteni lakógyűlésen, és ha megszavazzátok elvégzik, ha nem szavazzátok meg akkor nem. A lakszöv sem kénye kedve szerint rendelkezik a pénzetekkel. És a lakók sem intézhetnek semmit, közös döntés nélkül. Pontosabban nagyobb kiadást nem.

Megint csak azt tudom mondani kérd ki mire költenek a közösköltségből. De mond meg mennyit fizetsz és talán be tudom lőni reális e.

Mi pl 10 emeletes panelban fizetünk 6000 ft-ot. Ebben benne van a

közös villany (lift és lépcsőházvilágítás)

Közös fűtés (fűtött a lépcsőház)

takarítás (lépcsőház felmosása,lift takarítás), Karbantartási díj (valakinek meg kell venni a lépcsőházi izzókat, javítani az esetleges problémákat)

2016. jan. 5. 17:03
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! 3.700 Ft-ot fizetek havonta.
2016. jan. 5. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!