Miért kormos folyton a kazán?
Én úgy gondolom a tüzelés technikával van a gond .
Az a tüzelő anyag,ami nem kap kellő mennyiségű oxigént,ezáltal nem a megfelelő hőmérsékleten ég el,az csak füstöl,kormoz ,kátrányoz .Mind ennek feltétele a jó huzatú kémény is .
A vizes fa ,csak cserép kályhának okozhat gondot .Kazánban minden el lehet égetni ,ami csak éghető .
Kazánban a poros szenet is locsolni kell .
előző
A nedves fa ugyanúgy nem tud elégni rendesen, mint ha szárazabb, de nincs elég oxigén. És kormol, kátrányosít.
Sajnos, ez törvényszerű, hogy a nem alulméretezett kazánban ilyen lájtosabb, erősen pluszos időben csak azt tudja csinálni az ember, hogy a bent lévő 1 fahasábra rázárja az ajtót, hogy ne égjen, csak parázsoljon, különben a lakásban gatyában kell izzadni. És ugye, ha nincs levegő, akkor nincs tökéletes égés, korom lesz. Ezen semmilyen tüzeléstechnikával nem lehet segíteni, csak vagy kisebb kazánt venni, vagy puffertartályt.
Sajnos ennek ez a hátránya .Kevésbé lehet a tüzelőanyagot a hőviszonyoknak megfelelően felhasználni .
A kazánfőtői képzésen azért sok mindent megtanítottak velünk.Jah,aztán a 15 éves gyakorlat sem volt ám semmi.
Volt ott minden féle tüzelő anyag .
3 voltam .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!