Napi 17 köbméter gáz egy családi házban soknak számít?
Sziasztok!
Megnéztem a gázfogyasztásom egy napra, és kb.17-18 köbméter lett.Ez sok vagy belefér még? Régi építésü, 100 m2es családi ház, de a nyílászárók már újak.
Azért érdeklödöm itt, mert jelenleg egyedül élek, és nem értek az ilyen dolgokhoz.
A lakásban amúgy most 20-21 fok van, de ehhez gyakorlatilag egész nap megy a cirkó. Éjszakára meg amikor nem vagyok itthon, lejjebb szoktam venni, hogy ne menjen egyfolytában, de utána nagyon kihűl a lakás, meg lehet fagyni reggelente, amikor felkelek.
Nem tudom, hogy ez így normális-e? Sokszor az az érzésem, mintha valahol szökne a meleg, vagy nem tudom.Csak fűtök egyfolytában, de nem igazán érezni,csak a gázszámlán. :((
Köszönöm a segítséget :)
mivel homlokzati hőszigetelés gondolom nincs, na meg a födém sincs szigetelve, így egyáltalán nem sok, főleg hogy 20-21 fok van a házban.
az már más kérdés, hogy anyagiakban ez azért elég megterhelő, úgy hogy még nincsenek is kemény tartós fagyok.
egyébként nem szabad hagyni, hogy nagyon kihűljön a ház, mert akkor ugyan úgy egy csomó gázt el kell égetned, mire a falak vissza melegednek.
nálunk kb ugyan ennyi ment el naponta, szintén 100nm-es mezei családi ház, szigetelés és nyílászáró csere után jelenleg 10 körül megy el egy nap, állandóan 21 fokon van a termosztát.
1-es
méghogy napi 17 m3 (több mint 500 m3/hó) szerinted NEM SOK?
Szerintem egy 100m2-es háznak iszonyú sok, pláne, hogy nem is viszi túlzásba a meleget. Írja, hogy 20-21 fokot tart, és ehhez szinte egész nap megy a cirkó!
Nagyon hamar hívj egy fűtésszerelőt, mert ez nagyon nem oké.
Egyébként ettől függetlenül én is a hőszigetelést javaslom.
Nálunk a fűtésre szigetelt házban, 100 m2, 4 személy, 4 szoba, főzés, melegvízelőállítás szintén gázzal megy, és így talán a fele fogy mint neked, de ez a kifejezetten fagyos hónapokban.
A padlást saját kezűleg szőnyegeztem kőzetgyapottal, 15 cm összesen, míg a falak külső hőszigetelése 8- ill. 10 cm hungarocellel van megoldva. Az ablakok nálunk is modernek.
A legdurvább hónapokban volt kb. 300 m3 fogyasztásunk mindent beleértve.
igen, egyáltalán nem sok.
mivel nincs szigetelés a házon, mitől lenne kevesebb a fogyasztás?
ismerősöméknél havi 50-60 ezer megy el gázra, modern gázkészülékük van, nulla szigeteléssel, meg semmit nem érő ablakokkal.
egyébként meg leírod a saját példád, hogy a szigetelt házadban fele ennyi fogy, ezek után már abszolút nem értem miről beszélsz.
Ez kb.:3-500m³/év. Ami egy régi rosszul szigetelt családi házban teljesen átlagosnak mondható.
A komfortérzetedet úgy növelheted, hogy egy programozható termoszt veszel. Ez némileg a gázszámládat is csökkenti majd mivel pontosabban tartja a hőfokot. Nincs egy-két fokos túlfűtés. Egy házat pedig olcsóbb felfűteni naponta többször, mint hőntartani egész nap.
Én akkor is alapból soknak tartom azt az 500 m3-nyi fogyasztást annak ismeretében, hogy az igazi hideg téli idők még el se jöttek! Mi lesz majd -10 fokos hidegekben? 700 m3 fogy majd 20 fokos lakás mellett?
Nagyon könnyen lehet, hogy gond van a cirkóval, vagy a radiátorokkal, hiszen írja, hogy szinte egész nap megy neki, pedig csak 20-21 fokot tart!!! Ezért is javasoltam a fűtésszerelő általi felülvizsgálatot!
A hőszigetelés pedig a legjobb megoldás lenne, csak hát nem mindenki tud leakasztani rá 1 millát. Ha csak a mennyezetet szigetelné a padlástér felől (ahogy mi is tettük, kőzetgyapottal szőnyegezve), azt megúszhatja 150-200 ezer anyagárból, és még ez is jelentősen javítana a ház hőmegtartásán.
a gáz hőértékével nem számoltok ? nekem kb. 8 évvel ezelőtt, sokkal gyengébbek voltak a szigetelések, mégis 75 nm, házban- kb. 100-120 m3 fogyasztásom volt a leghidegebb időkben. most: 250-300 m3/ hó. arról nem is beszélve, hogy most már a nappaliban kandalló is van. az ablakaim, ajtóim is ugyanazok, hőszigetelt, borovi fenyőből készültek.
szóltam a gázosoknak, akik azt mondták, hogy a gázóra bemérést természetesen megcsinálják, de ha igazolódik, hogy jó a gázóra, nekem kell kifizetni a költségeket. viszont, fogadhatok független szakértőt.
ui: gázleolvasó is erről számolt be, hogy nagyon sok a panasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!