Miért megy tönkre minden virág a szobámban?
Legutóbb egy mikulásvirág amit a boltban vettem, itthon átültettem nagyobb cserépbe, beraktam a szobába olyan helyre ahol kap napfényt, időnként meg is locsoltam de nem túl sokat. Túl biztos nem locsoltam. Ezenkívül még pont a mikulásvirágnak való tápoldatot is kap. A szobában olyan 23-25 fok között váltakozik a hőmérséklet. Ez ugyan még nem ment tönkre teljesen, viszont látom rajta hogy tönkre akar menni. Száradnak el a levelei szépen sorban, emellett pár napig fejlődött mióta megvettem, aztán pár napja megállt a fejlődésben teljesen.
Nem értem mit ronthattam el ezzel is.
Ezelőtt meg egy tavaly megvett karácsonyi kaktusz ami nem akar bimbókat, virágokat hozni újra, nem is fejlődik semmit, folyamatosan ugyanolyan semmi nem történik vele. Pedig azzal is törődtem.
Itt miért megy minden tönkre? (Ha gondolkodó lények lennének meg tudnám őket érteni, én is pokolian rosszul érzem magam ebben a szobában)
Sajnos nálam is tönkre mennek. Télen nem süt be a nap, nincs nekik elég fény. Azon kívül a 25 C a legtöbb növénynek sok, pláne, ha száraz a levegő. Próbálj inkább árnyéktűrő és meleget kedvelő növényeket beszerezni. Nálam a ficus, borostyán jól bírja, ha száraz a levegő, fújkálom őket vízzel. Vannak pozsgásaim is.
A karácsonyi kaktuszt nyáron ki kell tenni. Csak a fagyok előtt szabad behozni, amikor már jócskán bimbós. Akkor is csak hűvösebb szobába. A mikulásvirág pedig alapból elég kényes növény.
Ja, pont két olyan érzékeny növény, ami nem bírja a meleget. 15 fok még jó is lett volna nekik.
Ne multinál vegyél virágot, hanem vagy ismerőstől kérj valami jól szaporodó, kevésbé igényest, vagy a virágboltban érdeklődj. (Bár a virágbolti eladóknak is jó, ha a fele ért hozzá, de az is valami, a multikhoz képest.)
Aminek virága van, vagy színes levele, mint a mikulásvirágnak, azzal ne próbálkozz, azok általában érzékenyek. (Kivétel talán a fokföldi ibolya.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!