Milyen tojásfestési ötleteket/technikákat ismertek?
Ki hogy szokta kifesteni a tojásokat Húsvétra?
Milyen természetes anyagokat használtok?
Oszd meg velem, hogy minél többféle tojást tudjak készíteni erre a napra!
Én tavaly láttam egy új dolgot,az egyik ismerősöm anyukája készítette!Kifújta a tojásokat,befestette hagyományosan,de volt natur is közte!
Amikor megszáradtak "horgolt" nagyon szép mintákat olyan alakban,hogy rátudta húzni a tojásokra!Kötött rá fogantyúkat és azzal díszítette a barkát a vázában!
NAgyon szépek voltak!Darabját 200 ft.-ért még el is tudta adni!
Remélem segítettem!
Szia!
Tudsz venni ilyen 'viasz krétát' hobbi boltban, vagy vannak nagyobb üzletekben is. A lényeg az, hogy kidekorálod a tojást, és miután a festékbe tetted, a viaszos rész fehér marad :)
Meg utána hogy fényesebb legyen a tojás, vajjal bekenegetjük.:) És ahogy előttem irták, a hagymás módszert csináltuk már mi is :)
Juuujj nagyon jók!
Megosztok veletek én is egyet!
Csináltam saját kezüleg írókát (kiüresedett toll belső fémjéből kellett levágni egy darabot, egy pálcát felül bevágsz és közzé illeszted és jó szorosan megkötöd)
fogsz egy gyertyát, lehetőleg ne hopsszút, hanem tömzsit, meggyújtod, elkezded az írókát melegíteni, és mikor felforrósodott, belemártod a megolvadt viaszba, és így tudsz rajzolni a kifújt/megfőtt/befestett tojásra.Mikor kész van a minta, hobbi boltokban lehet kapni arany vagy ezüst port és egy szörmedarabkával ezt a port óvatosan feldörzsölöd a tojásra.
Gyönyörű lesz, pl ha lilára fested a tojást, jól mutat rajta az arany és vagy az ezüst minta.(a viaszt fogja be vele)
Jaj, de jó ötlet, kedves Kérdező!
Én a sima, vagy színezett tojásra üvegfestékkel szoktam festeni. Nem a lehúzhetóssal, hanem a "maradandó" üvegfestékkel, vékony ecsettel. Kicsit macerás, de csináltam kifújt tojással is, és évek óta azokkal díszítem a tojásfámat.
arra a gyorsan száradó űvegfestékre gondolsz?amivel pl poharakra lehet festeni és nem a sablont kell előbb műanyagon?
ez az ötlet is nagyon jó, ez nem jutott még eszembe:)
Oldószeres (nem vizes bázisú!) üvegfestékkel csinálom, de kell hozzá oldószeres kontúr is. Ez aztán nem kopik le, évekig olyan, mintha akkor festettem volna.
Egyik barátnőm próbálkozott temperával is, de az idővel lekopik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!