Ugye hogy nem kevés kombi gázkazánnál (nem kondenzációs) a 65 °C-os fűtővíz hőmérséklet?
Ilyen lájtos időben inkább túl magas.
(Gondolom, radiátoros fűtés van, mert ez sem mindegy.)
Ha nincs alultervezve a radiátorok mérete, akkor az van, hogy a termosztát bekapcsol mondjuk 22 foknál, beindul a fűtés, eltelik negyedóra, a termosztát kikapcsol, de a víz akkorra felmegy 65 fokra. És ameddig el nem hűl, addig csak fűt, csak fűt, és a végén már egy szál gatyában is izzadsz a lakásban.
65-70 fokosra (rendesen megtervezett rendszernél) akkor kell állítani a vizet, mikor kint igen kemény mínuszok vannak. (Vagy még akkor sem, ha jó a ház szigetelése.)
A modern gázkazánok éppen ezért, hogy ne kelljen állítgatni, saját maguknak állítják a hőfokot.
Nem tudom, mitől menne tönkre.
Nekem cirkóm van, legalább 30 éves, valahogy 40-en vagy 45-ön megy, már nem is tudom, nem szoktam állítgatni, mert mikor nagy hideg van, akkor beindítom a vegyes tüzelésű kazánt. (Az túl van méretezve, hűvösebb időben nem lehet gazdaságosan használni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!