Kisülhet belőle valami rossz?
égett a gyertya az asztalon, viccből beletettem a zsepi végét, mire ez a kelletténél jobban elkezdett lángolni, vittem a vízhez, közbe fújtam és ilyen ,,tűz" repült ki belőle a földre, majd áthúztam rajta a vizes felmosót a környékén, ugye nem fog meggyulladni este? tudom, síkhülye vagyok
egyébként reggel 10 óta őrülten zuhog a hó:o
Nem fog. Tanulság meg gyertyánál mindig legyen alatta valami, porcelán kerámia fém üveg tálka tálcácska vagy csak egy lap akármi, kellő méretű és neked tetszen. Hidd el akik leégtek azok se hitték volna... Komolyan. Oldd meg ezt dekoratív módon.
Amúgy a vizes felmosó átvizesítés jó ötlet volt. Megszáradni úgyis megszárad.
Biztos találsz neked megfelelőt.
SZámomra nem is megleő módon ha angolul keresünk rá ízlésesebb taláatokat kapunk.
Több tanulsága is van az eseményeknek.
Máskor a tűzzel ne játsz. Különösen nagy felületű éghető anyagokat (papírzsepi, vatta) ne tarts viccből a gyertya lángjába. Az égő papírzsepi csak szerinted lángolt a kelleténél jobban. Kémiaórán egy kellően szétzilált, széthúzott vattapamaccsal szoktam bemutatni, hogy ha a lángba ér, akkor mivel nagy a felület, egy másodperc alatt képes az egész belobbanni és tűzgömb lesz belőle. Nyilván hamar el is lobban.
Másrész a gyertyát még el lehet fújással oltani, de nagyobb kiterjedésű lángoló testeket nem szabad fújni, mert a közelébe fújt friss levegővel csak gerjesztjük az égést.
Egyébként nem fog kigyulladni semmi később, ha minden rendesen elaludt és nem maradt parázslás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!