Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A gáz tényleg káros az egészsé...

A gáz tényleg káros az egészségre?

Figyelt kérdés

Azt olvastam neten hogy ha főzünk szellőztetni kell mert káros az egészségre a gáz. Ismerősömék meg azzal fűtenek begyújtják jó nagy lángra veszik és aztal fűtik be a panel lakásukat.

Tényleg káros az egészségre? Ès ha igen akkor ezzel a fajta fűtèssel nagy a gond?

2015. nov. 23. 17:22
 1/5 anonim ***** válasza:
85%

A gáz maga valóban mérgező, de amikor elfűtik, ill. főzöl vele, akkor elég. Tehát normál esetben maga a gáz nem kerül a szoba/konyha levegőjébe.

Azért szükséges a levegő utánpótlása (szellőztetés), mert az égés folyamán elhasználódik a levegőben lévő oxigénből, ami ugye nekünk is szükséges a légzéshez.

A gázos fűtéssel - amennyiben szakszerűen van kiépítve a rendszer, illetve hibátlanul működik a berendezés - semmi gond sem lehet. Egy környezetbarát fűtési mód.

Egyébként vegyes- v. fatüzelésnél - kályhánál/kazánnál - is lehet éppúgy veszélyes helyzet a visszaáramló szénmonoxid miatt, mint a gázfűtésnél.

2015. nov. 23. 17:40
 2/5 anonim ***** válasza:

mivel a gáz elveszi (elégeti) az oxigént a közelből ezért veszélyes.

na meg beszívni a tiszta gázt is, szívleállást okoz.

2015. nov. 23. 17:41
 3/5 anonim ***** válasza:
80%
Úgy érted, hogy az illetők a konyhai gáztűhelybe begyújtanak, úgyis átalányt fizetnek, aztán hadd menjen. Hát nem a legjobb megoldás, mert a keletkező széndioxid egy része bennmarad a lakásban és mivel nehezebb a levegőnél, ezért a padló felett felhalmozódik. Így aztán előfordulhat, hogy lehajolnak a leesett ötforintosért, aztán többé már nem is egyenesednek fel.... Mivel az égés nem tökéletes, azért mérgező szénmonoxid is keletkezik, ami aztán a sejtlégzést is megakadályozza (mert erősebben kötődik a hemoglobinhoz, mint az oxigén).
2015. nov. 23. 18:44
 4/5 anonim ***** válasza:

De még ha ilyen súlyos dolog nem is történik, a magas CO2-szint tönkreteszi az ember légzőrendszerét, hajlamos lesz mindenféle légúti betegséget elkapni. (Akárcsak szellőzetlen, jó gumiszigetelésű ablakos lakásban a légzés CO2-je miatt.)

1-2 éve akartak is egy olyan rendeletet hozni, hogy a gáztűzhelyek főcsapját olyan berendezésre kelljen cserélni, ami a gáz megnyitásakor automatikusan beindít egy ventilátort, ami kiviszi a CO2-t. (Volt olyan variáció is, hogy csak az új építésű lakásoknál legyen ez.)

Végül elvetették, mert nyáron, mikor úgyis nyitva van ajtó-ablak, akkor felesleges a ventilátort járatni.

2015. nov. 24. 09:37
 5/5 A kérdező kommentje:
Hát igen én szarul is érzem magam olyankor ablakot becsukják aztán nyomatják a gázt. :/ Egy ideje a derekam is beállt nem tudom emiatt e de most már jobb egy hétig olyan volt hogy lehajultam és beállt a derekam felkelni alig tudtam nagyon rossz volt. :(
2015. nov. 24. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!