Mit kéne tennem? Kolesz nem jó, messze van az iskola. Bővebben lent
Nem azért nem mentem koleszba mert nyűgös vagyok,hanem mert megtellt. Az iskola ahova járok eléggé nehéz és neves iskola is egyben. Ez mind szép és jó,csak az az egy gond van hogy a lakóhejem és a suli közt 1ó a busz(+még 30pséta/15-20p busz a buszmegállóig. Erre még remátesz 1lapáttal az is hogy 1héten 3x (ritkán 4x) van 0.órám (7re kell bemenni).
A hosszú út minden reggel nagyon kimerít,és a tanulmányi eredményeim kicsit romlottak. Próbálom tartani az átlagomat de eléggé nehéz.
Na de rátérek a lényegre: szerintetek megengedhető 1 15éves lánynak 1kis albérlet. Nincsenek nagy igényeimnefelől,csak legyen fürdő,konyha,hálószoba. Nem élek semmi olyan szociális életet ami számomra rossz lenne (itt az ivásra,cigizésre, nemi életre gondolok)
Ezt a szüleim is tudják de nem beszéltem még velük errôl.
Mit gondoltok erről? Megengednétek ilyen körülmények közt a lányotoknak?
Üdv. 15/l
A helyesírásod alapján nem sokat profitáltál abból a szuper neves iskolából. Úgyhogy egy felesleges, nem kis kiadás helyett inkább egy közelebbi iskolát keresnék neked, ha ennyire nem bírod.
Egyébként más iskolák kollégiumában is szoktak lenni helyek, ott is érdeklődni kell. Egyedül semmiképp nem lakhatnál (megjegyzem ehhez gyámhatósági engedély is kellene), maximum abban lennék benne, ha nagyszülő vagy elvált szülők esetén a másik szülő közelebb lakna az iskolához és vállalná, hogy vele lakhass.
Egy albérletet fenntartani még vidéki városban is havi 60-80 ezer forint, nem kis összeg. Azon felül is vannak költségek ugye... egy középiskola biztosan nem ér annyit, bármennyi is a bevétel. Arról nem beszélve, hogy egy 15 éves egyszerűen még nem érett az önálló életre, akármit is hisz magáról és akármennyire "érettebb a korosztályánál" meg maga a megtestesült szentlélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!