Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Dömötör WC tartály folyat, de...

Dömötör WC tartály folyat, de nem mindig. Mi lehet?

Figyelt kérdés

A vízszint jól van beállítva tehát túlfolyás nincs.

Öblítőszelep tömítést és rugót cseréltem.

A tömítés túloldalán a záró felületet tisztítottam, a tartály belül nem különösebben vízköves.

Általában többé kevésbé de kicsit folyat, de van hogy épp nem.

2015. nov. 1. 21:37
 1/3 anonim ***** válasza:

Az úszónak a "rekesze" szokott bevízkövesedni és azért nem tud rendesen felmenni.

A tartály nem baj, ha vízköves, csak az úszó rekeszét kell kipucolni.

2015. nov. 1. 22:20
 2/3 A kérdező kommentje:

Nincs túlfolyás. Biztosan az öblítőszelep tömítésénél folyik. Csak nem értem miért.

1.Esetleg a gumigyűrű belső körívén nem tömít?

2. kis kopás miatt nem teljesen függőleges a szelep, és így a tömítés se fekszik rá az alatta levő felületre?

3. Gyárilag gyenge a rugó?

Igazából azért látom csak hogy folyat mert kék a víz (kék vízkőoldó tabletta van a tartályban). Csak kb 1 liter/ óra.

2015. nov. 1. 23:27
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt ilyen tartályom, ugyanígy hol folyt, hol nem. Pedig szétszedtem, tisztogattam. (Akkor kb. két napig jó volt). Valóban felül szokott elvízkövesedni. Végül elegem lett és kicseréltem.
2015. nov. 2. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!