Hogyan érjem el, hogy ne parkoljanak az ingatlan elé? Ültessem be a területet?
Jegyzőt kérdezd meg, hogy pontosan milyen szabályok vonatkoznak erre az esetre.
Nem tudom, hogy ez most mennyire magánterület és mennyire közterület.
De akik mennek hozzátok, azok végül is állhatnak a kocsma parkolójába :)
Az út mentén állnak le vagy a kocsibejárótokra?
Mert ha a bejáróra, akkor tehetsz rá láncot vagy valami rudat, mint egy kis sorompó. De az út szélére biztosan nem, hiszen azzal akadályozhatod is a forgalmat, ha pl. valamit ki kell kerülni és le kell kicsit húzódni.
Te vagy aki rendszeresen szenved, hogy a dohányboltba járó kamionosok előtte állnak meg?
Ha nem konkrétan a kapubejáródba állnak be akkor ugyanannyira szabálytalanok, mint akik hozzád járnak
A fö kérdés, hogy ahová állnak, az magánterület vagy közterület.
Ha magánterület, akkor bekerítheted, tehetsz oda parkolásgátlót, stb.
Ha közterület, akkor semmi közöd hozzá, és ha bármivel is akadályozni próbálod a parkolást, akkor téged büntetnek meg.
Talán lehet vízelvezető árkot létesíteni.
De a tutit valóban a jegyző tudja megmondani.
" Azért szerintem senkit se büntettek még meg, mert fát ültetett vagy megnövelte a zöldterületet."
SAJÁT területre ültethet, KÖZTERÜLETRE nem, azért igenis megbüntethetik, föként ha egy út szééröl van szó.
De aig a kérdezö nem válaszol, hogy kinek a területéröl van szó, nincs értelme találgatni. (Habár szerintem közterület, és ezért semmi köze hozzá, azért nem reagál a kérdésekre.)
Én korábban rákérdeztem a kerületi hivatalban.
Itt Budapesten engedéllyel lehet fát telepíteni a közterületre (saját telek elé).
Talán a FŐKERT felé irányítottak a kerületi hivatalból, de tovább nem mentem, inkább "véletlenül nőtt" ki az utcán egy fa...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!