Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan érjem el, hogy ne...

Hogyan érjem el, hogy ne parkoljanak az ingatlan elé? Ültessem be a területet?

Figyelt kérdés
Szemben van egy kocsma ( jó nagy parkolóhellyel) és a Nemzeti dohánybolt, mégis mindig itt állnak az autók a ház előtt és ha valaki jön hozzánk nem tud hova állni. Rongálni autót nem akarok/nem fogok.

2015. okt. 27. 12:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
26%
Veszel parkolásgátlót. Azt a fémet, amit le lehet hajtani, ha parkolni akarsz. Plusz a kapura felteszed az autó behajtás feliratot.
2015. okt. 27. 12:33
 2/11 anonim ***** válasza:
55%

Jegyzőt kérdezd meg, hogy pontosan milyen szabályok vonatkoznak erre az esetre.

Nem tudom, hogy ez most mennyire magánterület és mennyire közterület.

De akik mennek hozzátok, azok végül is állhatnak a kocsma parkolójába :)

Az út mentén állnak le vagy a kocsibejárótokra?

Mert ha a bejáróra, akkor tehetsz rá láncot vagy valami rudat, mint egy kis sorompó. De az út szélére biztosan nem, hiszen azzal akadályozhatod is a forgalmat, ha pl. valamit ki kell kerülni és le kell kicsit húzódni.

2015. okt. 27. 12:35
 3/11 anonim ***** válasza:
43%
Sok megoldás van. Például félig beásol egy autógumit, és ebből egy egész sort csinálsz a megvédendő terület határára.
2015. okt. 27. 12:49
 4/11 anonim ***** válasza:
40%

Te vagy aki rendszeresen szenved, hogy a dohányboltba járó kamionosok előtte állnak meg?

Ha nem konkrétan a kapubejáródba állnak be akkor ugyanannyira szabálytalanok, mint akik hozzád járnak

2015. okt. 27. 13:07
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

A fö kérdés, hogy ahová állnak, az magánterület vagy közterület.

Ha magánterület, akkor bekerítheted, tehetsz oda parkolásgátlót, stb.

Ha közterület, akkor semmi közöd hozzá, és ha bármivel is akadályozni próbálod a parkolást, akkor téged büntetnek meg.

2015. okt. 27. 13:08
 6/11 anonim ***** válasza:
65%

Talán lehet vízelvezető árkot létesíteni.

De a tutit valóban a jegyző tudja megmondani.

2015. okt. 27. 18:11
 7/11 anonim ***** válasza:
21%
Én ültetnék pár fát, esetleg sövényt. Azért szerintem senkit se büntettek még meg, mert fát ültetett vagy megnövelte a zöldterületet.
2015. okt. 27. 23:29
 8/11 anonim ***** válasza:
60%

" Azért szerintem senkit se büntettek még meg, mert fát ültetett vagy megnövelte a zöldterületet."

SAJÁT területre ültethet, KÖZTERÜLETRE nem, azért igenis megbüntethetik, föként ha egy út szééröl van szó.

De aig a kérdezö nem válaszol, hogy kinek a területéröl van szó, nincs értelme találgatni. (Habár szerintem közterület, és ezért semmi köze hozzá, azért nem reagál a kérdésekre.)

2015. okt. 28. 07:13
 9/11 anonim ***** válasza:
67%

Én korábban rákérdeztem a kerületi hivatalban.

Itt Budapesten engedéllyel lehet fát telepíteni a közterületre (saját telek elé).

Talán a FŐKERT felé irányítottak a kerületi hivatalból, de tovább nem mentem, inkább "véletlenül nőtt" ki az utcán egy fa...

2015. okt. 28. 07:57
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nem voltam gép közelben, ezért nem válaszoltam. Leginkább azért állnak elénk, mert a kocsmába kocsival járnak és, hogy a rendőrök ne szúrják ki őket.A kocsma előtti parkoló amúgy ezért is üres ( gyakran). Valószínűleg sövény és fa ültetése lesz a megoldás. Amúgy közterület igen. De a legbosszantóbb mégis az, hogy a kocsijukból indulás előtt rendre kiürítik a hamutartót, csokis papírt, használt zsebkendőt dobálnak el én meg szedegethetem utánuk.
2015. okt. 28. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!