Az normális, hogy a fatüzelésű kályhából füst jön, mikor teszel rá fát? Nem veszélyes?
Ősszel kályhával kezdtünk fűteni, amihez egy magas normális kémény tartozik (kéményseprő látta) ... ám amikor teszel rá fát, egyszerűen kiömlik a füst, és az egész felső szinten füstszag lesz.
Asztmás/allergiás vagyok, és ilyenkor mindig kapar a torkom, csípi a szememet a füst és berekedek időlegesen. Ez még nem is zavarna, bár anyámék képtelenek felfogni, hogy nekem kellemetlen a füst.
Viszont hosszú távon milyen hatásai lehetnek? Nem kaphatünk tüdőbetegséget vagy egyéb problémát a lakásban lévő füsttől? CO érzékelő van, és sohasem jelez, tehát az nem fenyeget...
Egyébként meg arra vagyok vagyok kíváncsi, hogy más fatüzelésű kályhából is jön ki füst megpakoláskor az ajtón? Lehet csak szar a kályha/kémény...
kéményseprő látta -az mit jelent? megmérték a huzatot és kielégítőnek találták?
gondolom nem a felső szinten van a kályha, csak a füst száll fel; mert akkor kisebb a kémény magasság és gyengébb a huzat.
ha a kémény hideg, akkor füstölhet visszafelé, de az átmelegedés után már tuti, hogy nem.
Szerintem meg nem tiszta a kémény .Nyissad ki a kémény alsó tisztitó ajtóját,és minden bele hullott anyagot távolítsál el .Aztán tekerj össze egy újságot,gyújtsad meg.ha viszi a lángot erősen felfelé,tökéletes a húzat .
Ha nem igy van akkor kémény hiba van .
Nálunk is hiába van kitisztítva a kazán füstrendszere, a meggyújtott újságpapír lángját is szépen húzza befelé, de ha nem csak a megrakáshoz használt ajtó van nyitva, akkor jön ki a füst.
Ez a megoldás, hogy minden ajtót be kell zárni teljesen, csak a megrakáshoz használt legyen nyitva, akkor a huzat kénytelen onnan befelé szívni a levegőt, nem lesz füst.
Köszi a válaszokat!
Elég sok begyújtási tanácsot olvastam, és mindig kijön egy kis füst... de szerintem az a probléma, hogy vadi új a családi ház, a nyílászárók nagyon jól szigetelnek, és nincs épített szellőző. A kéményseprő 8000 Ft-ért "validálta" pár hete, szóval elvileg rendben kell lennie.
Most úgy tettük rá 2x is, hogy kitártuk az ablakot, és a bejárati ajtót is. így már sikerült kevésbé füstölni.
Ha kívülről jön be friss hideglevegő, akkor gondolom befelé tolja a füstöt a légnyomás, így nem jön ki.
Van CO érzékelő, de nem szeretném megélni ha csipog. Ha sokat szellőztetünk az nem elég? Vagy kellett volna szellőztetőt beépíteni?
Szerencsére van teljes gázkazános radiátoros fűtés, csak azt novembertől terveztük.
Kellemes a kandalló mellett üldögélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!