Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szoktak közvetlenül a műanyag...

Szoktak közvetlenül a műanyag ablakra szerelni karnist?

Figyelt kérdés

Az ablakom ilyen [link] (csak fehér, és műanyag, de ugyanígy elég mélyen "beugrik" a falba, két részre osztott). Fölötte 48 centire van a plafon, sajnos az ablak, és a plafon közé bizonyos okokból nem szerelhető karnis. Csak mennyezeti sín jöhetne szóba, de szerintem az hülyén nézne ki így, hogy az ablak felett még 48 centi van a plafonig.

Arra gondoltam, hogy vennék valahol ilyen ablakra szerelhető függönytartó pálcát, de nem az ablak közepétől szeretném rátenni, hanem egészen a tetejére, hogy az egész ablakot takarja a függöny. Szoktak ilyet csinálni, vagy inkább csak így szokták, mint a képen?

Hú remélem amit összehordtam az érthető... :)

2015. szept. 1. 10:41
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem szokták így csinálni, de szerintem azért nem, mert egyszerűen sajnálják megfúrni a műanyag ablakot, ha később másképp akarják ottmarad egy lyuk.
2015. szept. 1. 10:44
 2/8 A kérdező kommentje:

Nem a rendes fali karnisra gondolok, hanem ilyen pálcára (ez ugyanaz mint a vitrázsrúd?) , mint a képen, ugyanilyen megoldással, csak épp nem az ablak közepére, hanem fel az üveg fölé.

Lehet venni olyat is, amit nem kell fúrni, csak ragasztani, de szerintem az nem marad fent sokáig.

2015. szept. 1. 10:51
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
nekünk sok éve bírja a ragasztott vitrázs rúd tartó. ha mégis leesne, akkor lekaparva a saját ragasztós részt, kétkomponensű ragasztóval tuti megtartja. nagyban függ a függöny súlyától, hogy a saját ragasztó megtartja e.
2015. szept. 1. 14:32
 4/8 TappancsMancs ***** válasza:

Ha az egész nagyon finom mint a képen amit mutattál jó lehet, de azért mivel nem szokták tarts oda egy hasonlót ha van mert szerintem nagyobb az esélye hogy valahogy nem lesz az az igazi. A függöny felső felfelé álló része és az alja a keret közepére essen, ehhez igazodik a rúd magassága.

Talán tetszene egy árnyékoló helyette azokból van már olyan választék hogy csak győzz választani. A típus választék is több mint ahogy nézem a találatoknál, nézd meg mondjuk ablak árnyékolós oldalakon és hátha megtetszik valamelyik.

[link]

[link]

2015. szept. 1. 19:41
 5/8 TappancsMancs ***** válasza:

Esetleg a római árnyékoló az nagyon szuper :)

[link]

[link]

[link]

[link]

2015. szept. 1. 19:55
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha így beugrik az ablak, lehet oda tenni olyan rugós zuhanyfüggönytartót is.
2015. szept. 2. 11:35
 7/8 TappancsMancs ***** válasza:
A zuhanyfüggönyhöz való szerintem ide csúnya lenne és be se férne, ha meg befelé nyílik az ablak és nincs fönt hely mint a képen lévőn nyitáskor ütközne.
2015. szept. 3. 22:22
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, és a tippeket. :)
2015. szept. 3. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!