Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen kötelezettségeim...

Milyen kötelezettségeim vannak miután megváltoztatom az állandó lakcímem?

Figyelt kérdés
Milyen hivatalokba íródnak át az adataim automatikusan ill. mit kell nekem tennem? A súlyadót át kell-e íratni vagy az automatikus?

2015. aug. 30. 16:27
 1/3 anonim ***** válasza:

szerintem inkább abból indulj ki, hogy semmi ne automatuikus,

ls ahol adataidat számon tartják (földhivatal stb.) ott be kell jelentened

2015. aug. 30. 20:52
 2/3 anonim ***** válasza:
58%

Gyűjtsd össze az összes érvényes szerződésedet (előfizetések, bérleti szerződés, bankszámla, munka szerződés, stb), és a szerződő másik felet értesíteni kell hivatalos módon.

Én például egy internet előfizetéssel jártam pórul. Elköltöztünk az albérletből, és azt gondoltam, hogy lemondtam a szerződést. Évekkel később egy végrehajtó keresett meg azzal, hogy tartozásom van.

Szóval, jó vigyázni a lakcímváltozás elmulasztásával.

A hivatalokat, amelyekkel bármilyen kapcsolatban vagy, szintén nem árt tájékoztatni, mert sok esetben egymástól teljesen független adatbázist és nyilvántartást használnak.

2015. aug. 31. 20:58
 3/3 anonim ***** válasza:
lakcímváltozás *bejelentésének* elmulasztásával
2015. aug. 31. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!