Mérnökök, barkácsolók, akárki! Ti miket automatizáltatok otthon és hogyan?
pl hogy automatikusan lefőzi reggel a kávét a gép(mondjuk egy ilyen segítségével: [link] )
Vagy éjszakára/míg dolgoztok lekapcsolja a tv-t, internetet, stb(lényegében a hűtőn kívül mindent) egy kapcsolóóra, hogy ne fogyasszon áramot.
Bármi érdekel, akármilyen bugyuta, csúnya, rétegigény
Én a kutya etetést.
Elé rakom a kaját, és reggelre automatikusan megeszi :)
#1: :DDD
Én központi vezérlöt építek PIC32 mikrokontrollerrel. Elöször is a villany és a gáz fogyasztást mérem vele. Megjelenítönek Rapsberry PI lesz rá akasztva kis érintö LCD-vel.
Rá akarom a riasztót akasztani, RS232-vel régi mobiltelefonnal összekötni, ami sms-ben figyelmeztet, ha riasztás van.
A nyitás RFID-del történik majd. Esetleg ilyesztésnek illetéktelen belépésnél hang figyelmeztet, hogy fotó készült. (ez is opció hogy tényleg készüljön, mert a raspi képes rá és nem is drága).
Nem lenne hülyeség szobánként a világítást rákötni, illetve minden szobában höérzékelö, és a kazánt mindig arra optimalizálni ahol az ember van. (este nem annyira jó, ha az emeleten a hálószobában vagyok és lent a nappaliban van a höérzékelö)
De azt hiszem ez az utolsó 2 meghaladja az emergiáimat, a sok kábelezés miatt.
Jelenleg az Internet van lekapcsolva 22-6 ig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!