Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen nagyságrendű összegre...

Milyen nagyságrendű összegre lehet számítani egy fali, kéményes turbó kombi gázkazán felszereléséhez?

Figyelt kérdés
Beleértve az engedélyeket, kivitelezést, készülék árát. Természetesen csak hozzávetőleges válaszokat várok.

#gázkazán #cirkó #turbo kombi
2015. aug. 14. 08:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nézd te tudod. A használt kazán javítása egy dolog, de ha már kiadod a pénzt egy újra akkor én nem tennék fel egy elavult, pazarló és nem teljesen biztonságos készüléket, de ha ragaszkodsz ehhez - vagy nem tudsz megfizetni mást - biztosan lesz aki fel fogja tenni.
2015. aug. 18. 12:37
 12/16 anonim ***** válasza:
Hm, elavult és pazarló. Akkor szereltessen fel egy kondenzációs gázkazánt, ugye? Igaz, hogy a büdös életben nem térül meg az ára...
2015. aug. 18. 12:55
 13/16 anonim ***** válasza:

Honnan tudod, hogy megtérül-e vagy nem? Ismerni kellene a fogyasztást, hogy ezt meg lehessen ítélni. Azt hiszem már mást nem is engednek beszerelni. Persze, mindenki összeesküdött a kérdező ellen és mindenki hülye.

Nekem egy turbós van, talán modernnek mondható, igaz nem kondenzációs, de tud láng modulációt, mit mondjak nem tudom mi lenne ha más lenne, de körülöttem sírnak rínak, hogy sok gáz fogy, két év után én meg azon lepődök meg milyen kevésből kijövünk.

Aztán természetesen mindenki csinál amit akar, úgy él vagy hal, spórol vagy nem ahogy akar.

2015. aug. 18. 15:04
 14/16 A kérdező kommentje:

Én optimálisnak mondanám a fogyasztásom.

Mivel egy nyílt égésűt beszereléssel együtt meg lehet úszni mondjuk 400 e Ft-ból, biztos, hogy nem vállalom be a milliós körüli összeget, ha rajtam múlik.

2015. aug. 22. 12:24
 15/16 anonim ***** válasza:
Most már nem engedtek felszerelni mást, csak kondenzációst.
2015. aug. 22. 12:40
 16/16 anonim ***** válasza:

Hogy érted, hogy optimális? Mihez képest? Azt jelenti ki tudod fizetni? Vagy azt hogy a lakás méretéhez képest nem sok? Vagy mit pontosan?

Van ennek egy matematikája, ki lehet számolni teljesen pontosan mekkora befektetéssel mennyi megtakarítást lehet elérni. Persze nem lehet mindenkire ráerőszakolni a számolást, ebben az esetben a jóvanazúgy szabály érvényesül.

Első körben ajánlatokat kellene kérned. Nem egyet, hármat négyet. Aki hajlandó feltenni nyílt égésterű készüléket attól is és aki normálisat azoktól is. Beszélni a szerelőkkel milyen megoldásoktól mit várhatsz, mennyibe fog kerülni. Nem kell egyből agyvérzést kapni, hogy jajj jajj milliós összeg, miközben nem is tudjuk mennyi az annyi. Eleve ha nyílt égésterű kazánt veszel újat annak is van egy ára, itt igazából a kettő közti különbséget lehet megtakarítani. Fogyasztásban is, meg bekerülési költségben is.

2015. aug. 23. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!