Mi a különbség a csatorna és az emésztő között?
A csatorna átszövi a települést, az utcákon megy, a föld alatt. Rá kell kötnöd, és utána fizetni a csatornadíjat. A szennyvizet elvezeti a szennyvíztelepre, ahol azt fertőtlenítik, kezelik.
Az emésztő a kert egy eldugott részében lévő gödör, ahova a házból van kivezetve a szennyvíz, szintén a föld alatt egy csövön. Rosszabb esetben egy igazi ásott gödör a földben. JObb esetben betonozott, nekünk ilyen van, bár mi sosem hívtuk emésztőnek, hanem aknának.
Ilyen esetben nem fizetsz csatornadíjat, viszont ha megtelik, ki kell hívnod a szippantós kocsit, és helyben fizetni neki a szippantásért. Ha valakinek kicsi az emésztője, hívhatja a kocsit havonta. Nem olcsó.
Sajnos van, hogy egyesek a szennyvizüket elvezetik ide-oda, vagy az csak felszívódik a talajban. Ez a legrosszabb, mert az nem csak pisi és kaki, hanem idejön a mosogatóból a mosogatószeres víz, a mosószer a mosógépből, a tusolás közben használt tusfürdő, stb.
Nekünk akkora akna van betonból, hogy mita itt lakunk, 4 éve, még 1x sem kellett kihívni a szippantóst.
Nem szivárog el, teljes beton, csak jó nagy.
Inkább a víz része elpárolog, a többi ami ott marad, az meg több év lesz, mire megtölti.
Ne viccelj már, számold ki négy év alatt hány köbméter vizet használtok el. Havi négy köbméteres fogyasztással az 192 köbméter :)
Nyugodj bele elszivárog abból a víz, ha 4 éve nem kellett kiszívatni. Elpárologni is csak úgy tudna ha teljesen nyitott lenne a teteje, de az meg nem túl elegáns megoldás.
Nem nyitott, de egy régi fa ajtó a teteje, tehát párologni tud.
Nem tudom, mennyi vizet használunk, de nem sokat, nem tusolunk sokáig, csak hétvégén mosok, ezen kívül csak főzünk.
Még sosem néztem bele az aknába, mivel nem volt rá szükség, az előző tulaj mondta, hogy teljes beton.
nem én verem a mellem, hanem te vagy az okoskodó.
inkább hiszek annak, akit ismerek, akitől vettem a házat, és lehet, hogy ő maga csinálta az emésztőt, mint egy olyannak, aki itt névtelenül írogat, nem ismer, sosem látta azt, amiről ír, de azért jó nagy arca van és beszólogat.
te osztasz itt le mást, nem én. nagyon sokra tartod magad, pedig nem kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!