Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A szuleim Nemetorszagba...

A szuleim Nemetorszagba akarnak koltozni, de en nem akarok, hogy magyarazhatnam el nekik?!

Figyelt kérdés

Sziasztok! Edesapam ma bejelentette, hogy Nemetorszagba fogunk koltozni. En nem akarok, egyszeruen nem akarok a barataimtol elszakadni. Egy nagyon jo hatosztalyos gimnaziumba jarok, most megyek 8.-ba, es kivaloan megy. Ez az otthonon, egyelore en meg nem vagyok keszen, hogy elhagyjam. Miert teszik ezt velem? Elegge zarkozott vagyok, egy olyan kornyezetben ahol idegen nyelven beszelnek, hogyan lehetnek nyitottab? Nekem fontosak a barataim, az anyukam es a ferje - szuleim elvaltak. Apa nem engedi hogy anyukamnal lakjak, ragaszkodik hozzam. Esetleg van olyan koztetek aki Nemetorszagban el? Meselne nekem a nyelvtanulasrol, iskolarol, beilleszkedesrol? Nem akarok elszakadni a barataimtol... Tul fontosak nekem.

(Sajnalom, ha kisse zavaros, es hosszu, de az erzesek csak kavarognak bennem!)

14/L

2015. júl. 26. 14:48
 1/2 anonim válasza:

Anyukàd mit szól ehhez? Ha beadna egy kérelmet, hogy nála lakhass, akkor most figyelembe vennék, hogy te itt akarsz maradni, sőt mivel 14 éves vagy, ezért már dönthetsz, hogy kinél laksz!

Én laktam Németországban, szerettem :) meg lehet szokni, be lehet illeszkedni, de nem egyik napról a másikra. Viszont megtanulsz anyanyelvi szinten németül és gazdaságilag is jobb hely, mint Magyarország, ezért ha ott tanulnál tovább és aztán ott laknál, azzal magadnak jót tennél. Írj privátot, kérdezz nyugodtan :)

2015. júl. 26. 15:09
 2/2 anonim válasza:

Szia!

Én is hasonló helyzetben vagyok mint te. Úgy néz ki ,hogy mi jövő szeptemberben költözünk Németországba. Engem is érdekelnének a válaszok a kérdéseidre. Nem bírnám itt hagyni a barátaimat. 16/L

2015. okt. 4. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!