Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ez betörésnek számít? Mit...

Ez betörésnek számít? Mit lehet tenni ellene?

Figyelt kérdés

Az előzmény:

10 évig volt anyum együtt egy pasassal, aki itt lakott velünk. Mára szerencsére már elköltözött, szétmentek [az okok most lényegtelenek]. a költözés durván egy hónapja lehetett. Azóta a pasas a nővérénél lakik, akiktől tudjuk, hogy minden nap részeg. Cukorbeteg, szóval ez így nem teljese klappol... Ha részeg, nem tudja, mit csinál, és emellett is eléggé valószínű, hogy a cukorbetegség kezdi megtámadni a tudatát. Nincs még 40, és fogalmam nincs szerencsére, hogy hogy mérik ezt, de annyit tudok, hogy a korához képest elég súlyos baja van vele, és ismertem olyan embert, akinek az elméjét támadta meg a baj, és ő is elég beszámíthatatlan volt. Namost mint mondtam, ez a pasi józanul se teljesen "ép", hát még, ha iszik - éspedig iszik.

A gond:

Tegnap éjjel hó esett, és anyum, mikor reggel kiment lesöpörni, látta, hogy nagy lábnyomok vannak a hóban a kaputól a ház hátuljáig. Semmit nem hallottunk az éjjel, a házba bejönni nem tudott senki, mert jól be van zárva az ajtó még napközben is. Nagy valószínűséggel a volt nevelőapám lehetett az. Volt olyan, hogy nem volt kulcsa, és beugrott a kapun régebben is, amíg itt lakott, valószínűleg most is ez történt. Rábizonyítani nem tudjuk, mert a hó már elolvadt, és esetlegesen kihallgatást se lehet kérni, mert úgyis tagadná, sőt, még valószínűbb, hogy nem is emlékszik rá, mert soha nem emlékezett rá, mit csinált részegen. Majd' 70 kilós újfounlandink nem bántja, mert ismeri.

Mit tudnánk tenni? Anyukám 42 éves lesz, én lassan 18 (lány vagyok). Itt vagyunk ketten egyedül, és eddig ezzel semmi baj nem volt, de én így már nem igazán érzem magam biztonságban... :S

2010. márc. 6. 11:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyíték hiányában nem tudtok semmi tenni. Esetleg ha féltek, akkor szereljetek fel kamerát a házatokra.
2010. márc. 6. 12:32
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ajánlom szereljetek fel biztonsági riasztórendszert a házba és a kaput-kertítést is kicserélhetnétek olyan jó szúrós fémvégűre, hogy ne tudjon belekapaszkodni.
2010. márc. 6. 13:56
 3/9 A kérdező kommentje:

igen, kicseréltetjük, ahogy kifizeti valaki ;)

egyelőre örülünk, hogy hónapról hónapra megélünk valahogy... :S

és nem egy alacsony fajta a kerítésünk sem, így fogalmam sincs, hogyan tudja átugrani...

azon viszont már gondolkodtam, hogy valahogy megoldani, hogy hosszabbítóval a webkamerát kivezetni, hogy a kapura nézzen... nincs messze, a kapuhoz közeli szoba az enyém, és ott a gép... ez szerintetek megoldható lenne valahogy?

2010. márc. 6. 14:08
 4/9 anonim ***** válasza:
A webkamerát az első eső tönkreteszi...Gondolkozz már egy kicsit...
2010. márc. 6. 18:29
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem feltétlen, mondjuk az eresz alatt nem. De az USB kábel csak 3-4 m lehet, ez már gond lehet.

Én inkább normál kamerát javasolnék, ez is köthető PC-re (ha van videobemenet), meg videofelvevőre, tv-re is. Vezetéknélküli kamera szettben 12-13 E Ft.

2010. márc. 6. 22:02
 6/9 A kérdező kommentje:

van annyi eszem, hogy eső és szélvédett helyre tenném, oda is valami kis dobozban... attól, hogy lány vagyok, még nem vagyok hülye ;)

sajna nincs 10-12 ezer forintunk még ilyenre sem :S mint már írtam, örülünk, hogy kajával kihúzzuk hónap végére... :S

a hosszabbítót meg tudnám oldani, van olyan ismerősöm, aki összeeszkábál nekem szinte bármit - működőképesen :)

2010. márc. 6. 23:22
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Talán össze tudsz gyűjteni egy olcsó mozgásérzékelő reflektorra. Ha elé megy, világos lesz hirtelen. Ettől talán megijed és felhagy a bemászkálással.
2010. márc. 7. 17:40
 8/9 anonim ***** válasza:
Létezik mozgás érzékelős reflektor én 3500-ért vettem igaz pár éve.azóta is hibátlanul működik.
2010. márc. 7. 19:31
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem hiném, hogy egy lámpa megállítja, főleg részegen... :(
2010. márc. 8. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!