Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ilyen esetben mennyi a reális...

Ilyen esetben mennyi a reális ár? (klíma)

Figyelt kérdés

Van egy 90 nm-es házunk. A jelenlegi klíma elég gyenge.

Két szoba van, plusz fürdőszoba, a többi helyiség egy légtér, összesen kb 45 nm, cca 3-3,5 méteres belmagassággal.

A terv az lenne, hogy a jelenlegi klímát átköltöztetnénk a hálószobába. Ehhez fúrni kell, teljes telepítés.

A jelenlegi helyére pedig szeretnénk venni egy 3,5W-os klímát, hogy rendesen lehűtse a nagyobb, központi helyiségeket - ami ugye egy légtér. A klíma márkája nem fontos, a kinézete sem.

(Tudom, nem ajánlott, de a cél az lenne, hogy a legnagyobb kánikulában is 21-22 fok körül tudjuk tartani a lakást. A gyerekszoba ajtaját is kinyitnánk, így a 45 nm további kb 8 nm-rel nőne.)

Nagyjából milyen árral lehet ilyen esetben kalkulálni?

2015. júl. 21. 21:14
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Szerintem megtalálhatod 200 környékén is a megfelelő készüléket, én magam is sokallom az enyém árát (én írtam a toshibát), azóta beszélgettem párszor a klímás cég vezetőjével akik ide járnak karban tartani, végül is kevesebb összegből is ki lehetett volna hozni más márkákkal. Pl. a Fujitsu -t javasolta, az is jó szerinte, csak olcsóbb. De biztos van még pár márka ami már nem barkácsáruházas, de még nem túl drága.
2015. júl. 22. 11:54
 12/13 anonim ***** válasza:

Ugyan nem volt kérdés az üzemeltetés költsége....., de

ezt az igényt kielégíteni kb. napi 1500 Ft villany költségen lehet.

2015. júl. 22. 14:30
 13/13 anonim ***** válasza:

Nos, én már írtam ide, nekem van a Panasonic klímám. 22 fokra van állítva a hálóban és mint írtam, nem egylégterű a lakás, eléggé szabdaltak a terek. Egész nap megy este kb. 8-ig, a hálóban értelemszerűen 22 fok van, a hálótól legtávolabb eső nappaliban pedig 25 fok, mindez úgy, hogy csak áttételesen hűti, tehát nem közvetlenül.

Éjjel szándékosan nincs bekapcsolva a hálóban, mert tönkreteszi hosszabb távon az ízületeket, ez tuti. Meg hát valamikor szellőztetni is kell, reggelre a nyitott ablakoknak köszönhetően friss a levegő a lakásban.

A fogyasztásról annyit, hogy sokat megy, ha kint a 28 fokot meghaladja a hőmérséklet, már bekapcsoljuk. Ketten élünk a lakásban, elég sokat használunk mellette áramot zabáló dolgokat, a múlt havi villanyszámlánk 6.500,- Ft lett, 1.500 Ft-tal több, mint amennyi szokott lenni.

Az előző 140 m2-es lakásunkban nekünk is Toshiba klíma volt, bár nem inverteres, de imádtuk. Halk volt és szuperül lehűtötte a lakást, de ez a Panasonic is nagyon jó, halk és remekül dolgozik.

2015. júl. 22. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!