Ilyen esetben mennyi a reális ár? (klíma)
Van egy 90 nm-es házunk. A jelenlegi klíma elég gyenge.
Két szoba van, plusz fürdőszoba, a többi helyiség egy légtér, összesen kb 45 nm, cca 3-3,5 méteres belmagassággal.
A terv az lenne, hogy a jelenlegi klímát átköltöztetnénk a hálószobába. Ehhez fúrni kell, teljes telepítés.
A jelenlegi helyére pedig szeretnénk venni egy 3,5W-os klímát, hogy rendesen lehűtse a nagyobb, központi helyiségeket - ami ugye egy légtér. A klíma márkája nem fontos, a kinézete sem.
(Tudom, nem ajánlott, de a cél az lenne, hogy a legnagyobb kánikulában is 21-22 fok körül tudjuk tartani a lakást. A gyerekszoba ajtaját is kinyitnánk, így a 45 nm további kb 8 nm-rel nőne.)
Nagyjából milyen árral lehet ilyen esetben kalkulálni?
Ugyan nem volt kérdés az üzemeltetés költsége....., de
ezt az igényt kielégíteni kb. napi 1500 Ft villany költségen lehet.
Nos, én már írtam ide, nekem van a Panasonic klímám. 22 fokra van állítva a hálóban és mint írtam, nem egylégterű a lakás, eléggé szabdaltak a terek. Egész nap megy este kb. 8-ig, a hálóban értelemszerűen 22 fok van, a hálótól legtávolabb eső nappaliban pedig 25 fok, mindez úgy, hogy csak áttételesen hűti, tehát nem közvetlenül.
Éjjel szándékosan nincs bekapcsolva a hálóban, mert tönkreteszi hosszabb távon az ízületeket, ez tuti. Meg hát valamikor szellőztetni is kell, reggelre a nyitott ablakoknak köszönhetően friss a levegő a lakásban.
A fogyasztásról annyit, hogy sokat megy, ha kint a 28 fokot meghaladja a hőmérséklet, már bekapcsoljuk. Ketten élünk a lakásban, elég sokat használunk mellette áramot zabáló dolgokat, a múlt havi villanyszámlánk 6.500,- Ft lett, 1.500 Ft-tal több, mint amennyi szokott lenni.
Az előző 140 m2-es lakásunkban nekünk is Toshiba klíma volt, bár nem inverteres, de imádtuk. Halk volt és szuperül lehűtötte a lakást, de ez a Panasonic is nagyon jó, halk és remekül dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!