Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Külföldön élők! , szerintetek...

Külföldön élők! , szerintetek hogy lenne korrekt a főbérlővel szemben?

Figyelt kérdés
Angliában élek kis vársban egy nagy szobát bérlek, heti 90fontért amit hetente adok neki oda. A kérdésem,hogy most megyek haza 1 hónap múlva 2 hétre, üresen fog állni a szoba ,persze sok dolgomat itthagyom, de vizet,áramot nem használok! pofátlan nem akarok lenni, én úgy gondoltam hogy 2 hét helyett 1-et fizetek ! valakinek tapasztalat, ti hogy csináltátok?
2015. júl. 16. 17:51
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig teljes árat fizetek, ha ottvagyok, ha nem. Elvégre nem adhatja ki másnak, hiszen attól még az enyém, hogy én hazautazok.
2015. júl. 16. 18:23
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Az igazság az, hogy te arra a 2 hétre is foglalod a szobát amíg nyaralsz. Az egy dolog, hogy nem használod a vizet , áramot, de a cuccaid még mindig ott vannak. Én a helyedben nem állnék elő ezzel a butasággal hacsak nem akarsz 2 hét után új szobát keresni.

Én lakást bérelek, és évente 2x egyedül áll üresen a lakás 2-3 heteket is. Mégis kifizetem a teljes havi bérleti díjat, mert a dolgaim ott vannak.

2015. júl. 16. 18:29
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Az alatt az idő alatt is bérled a szobát, míg elutazol.

Ráadásul a víz és áram csak tört része a bérleti díjnak, nem a fele.

2015. júl. 16. 18:34
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg kérdezd meg a főbérlőt, hogy egy kis kedvezményt kaphatsz-e, mert nem leszel 2 hétig. Ha beleegyezik tök jó, ha nem, akkor nem. Mi házat bérelünk, nyilván a bérleti díjat teljes egészében utalom az agency számlájára vakáció ideje alatt ugyanúgy. A vízszámla havi átalányban fizetendő, azt is fizethetem ugyanúgy, az áramot nem kapcsolhatom le a riasztó miatt, az is fogyaszt, a netet is fizetni kell, csupán a gázt nem fogyasztok ezen időszak alatt. Ez van.
2015. júl. 16. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!