Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Panel lakás erkélyajtaját le...

Panel lakás erkélyajtaját le lehet cserélni tolóajtóra?

Figyelt kérdés
2010. márc. 4. 19:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom, nálatok hogy van megoldva, nálunk az egész erkélyfal fából volt, amikor nyílászárót cseréltettünk, akkor úgy kompletten az egészet kivették és műananyagra cserélték. Ha nálatok is így van, akkor olyan ajtót csináltatsz amilyet akarsz. :)
2010. márc. 4. 19:39
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm, de itt van fal rész is.

Inkább olyanra gondoltam, hogy a tolóajtó síkból kiemelkedhet-e.

2010. márc. 4. 20:30
 3/11 anonim ***** válasza:
13%
Arra gondolsz-e,hogy a tolóajtó nem szigetel úgy,mint a rendes ajtók? Télen gondot okozhat.
2010. márc. 4. 20:59
 4/11 anonim ***** válasza:
Én a lakásban az erkély résznél úgy csináltattam meg, hogy három részre van osztva az erkély. Az egyik oldalon egy ablak van, alatta a radiátor, középen földig ablak, és a másik szélén szintén földig ablak, ami bukóra is nyitható, és befele elhúzható, tehát a másik földig ablakra rátolható. Remélem érthető... :-)
2010. márc. 4. 20:59
 5/11 anonim ***** válasza:
Második! Miről beszélsz? Harmonikaajtóra gondolsz? Szerintem a kérdező nem!
2010. márc. 4. 21:09
 6/11 anonim ***** válasza:

Szia, sajnos nem tudod megcsinálni a dolgot.. Pl. azért, mert az erkélyajtód mellett ablak van, lakáson belül az ablak alatt radiátor. Lakáson kívül meg párkány, nem?

Sok panelépületben úgy van, hogy hiába van ablak az erkélyajtó mellett, az ablak alatti fal baromira könnyen kiszedhető, és a radiátor áthelyezhető. Tehát marad egy nagy szabad "lyuk", amibenelfér egy tolóajtó.

Én sak olyan kültéri tolóajtókat láttam eddig (és valszeg csak olyanok léteznek elérhető közelségben és árban), amiket komplett gyártottak le -van egy eltolható fele, és van egy fix fele, amire rátolod. Magyarán van egy toló szárny, és van egy fix üvegezésű ablak rész, ami nagyjából ugyanakkora, mint a szárny. (Ott kezdődik a kérdés, hogyan viszel fel egy saccperkábé 2,5m x 2,5m-es cuccot a lakásba...)

Csak zárójelesen megjegyzem, hogy nagyjából 300.000 Ft-nál kezdődik egy ilyen történet... Ha panelban laksz, nem biztos, hogy kívánnál ennyit rááldozni.

2010. márc. 4. 23:10
 7/11 anonim ***** válasza:
Harmadik vagyok. Mint ahogy írtam, minden megoldható. Ha írsz privit, lefotózom, és szívesen elküldöm, mi hogyan oldottuk meg...
2010. márc. 5. 07:27
 8/11 anonim ***** válasza:
Persze, az egész csak pénz kérdése. A kérdés, hogy megéri-e akár a többszörösét is kifizetni, mint egy normál nyíló ajtóért.
2010. márc. 5. 08:39
 9/11 anonim ***** válasza:
Mondjuk, ahogy itt a többi lakót a nagy panelprogramben megvezették, én úgy érzem, megérte!!!
2010. márc. 5. 09:53
 10/11 anonim válasza:
Szia!Nyílászárókkal és beépítéssel foglalkozom,már több éve,és igen lelehet cserélni,de baromi drága.látványos,és mivel egy nyílászáró hőszigetelésénél az a fontos,hogy az üveg milyen K értékű,Állt.-1.0 a tuti,(minél kisebb annál jobb) a hőszigeteléssel nem lenne gond,hidd el.Viszont akkor már javasolnám hogy fix ablakot tegyél az egyik felébe a másikba meg erkélyajtót.így sokkal olcsóbb.kb.nálunk egy toló-bukó erk.a.bruttó 201200Ft,(280*240 valószínűleg ettől szélesebb kelhet.)addig ugyan ez a felállás erkélyajtó és fix felállása esetén 95277Ft bruttó.tehát ez a nem mindegy.És ha van radiátor,egy fűtés szerelő rá tudja a falra azt fordítani.
2010. márc. 12. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!