Önmagában a salétromsó is ártalmas az egészségre? Vagy csak a penész és egyéb gombák, amelyek a nedves, salétromos falak következményei?
Figyelt kérdés
Régi házat vettünk meg, természetesen utólag derült ki, hogy gond van a téglákkal. Egyelőre csak annyi pénzünk volt, hogy belül injektáltattunk szigetelőanyagot és párologtató vakolatot ill. festéket tetettünk fel. Penész így csak a hőhidaknál jelenik meg, leginkább télen, ezeken a helyeken rendszeresen hypózzuk a falat. Tudjuk, hogy a valódi megoldás a jó szigetelés lenne, de erre most sajnos nincs pénzünk. A kérdésem lényege az, hogy önmagában az ilyen vacak téglák okozhatnak-e egészségügyi gondot?2015. júl. 13. 11:33
1/4 anonim válasza:
Kálium nitrát főbb veszélyei: oxidáló. Lenyelve, belélegezve vagy a bőrön át felszívódva ártalmas. A bőrt és a szemet irritálja.
2/4 anonim válasza:
Én csak azt nem értem ha egy szigetelési módszer tökéletes akkor minek a párologtató vakolat. Mert ha jó a szigetelés nem vizesedik a fal és nincs mit párologtatni. Ha most csináltattátok és frissen van vakolva kell vagy két év hogy meglássátok jól sikerült e . Ha nem kb akkorra fog újra rendesen látszódni a probléma. Ha jó akkor meg attól a kis penésztől nem lesz bajotok főleg ha rendben tartjátok. Nálunk is van penész pedig jó az alsó szigetelés csak az építőanyab salak blokk külső szigetelés meg nincs.
3/4 A kérdező kommentje:
Amikor a kőművesek leverték a vakolatot, a téglák nagyon vizesek voltak. Beinjektálták a szigetelő anyagot, hogy a talajból több víz ne kerüljön a téglákba, de a már a téglákban benne lévő víznek ki kell párolognia a falból, nem lehetett olyat tenni rá, ami lezárja és nem páraáteresztő.
azt tudom, hogy a karbantartott penészesedéstől nem lesz különösebb bajunk, engem az érdekelt volna, hogy maguk a salétromos téglák, amelyek a falban vannak, okozhatnak-e egészségügyi gondot.
2015. júl. 14. 22:26
4/4 anonim válasza:
És a kérdésedre az első válaszomban meg is feleltem. Igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!